La Portaveu del Govern, Patrícia Plaja, parlant des d'un faristol de la Generalitat

El Govern prorrogarà el confinament nocturn en alguns municipis de Catalunya

S'aplicarà a aquells que tinguin més de 250 casos per 100 mil habitants

La cinquena onada de la pandèmia segueix avançant a Catalunya i el Govern de la Generalitat  continua aplicant mesures restrictives. En les últimes dades de Salut s'ha detectat un descens en ingressos hospitalaris i dels indicadors epidemiològics, però segueixen sumant-se morts.  

Tot i haver-hi un cert optimisme amb les dades que es van facilitant, una de les mesures que s'ha aplicat les darreres setmanes a Catalunya és el confinament nocturn. Una mesura que s'aplicava cada 15 dies amb l'autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, complint unes característiques. 

En els primers confinaments nocturns es va aplicar un criteri als municipis que hi havia 400 casos cada 100.000 habitants. Uns criteris que, segons la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, han canviat davant l'evolució de la cinquena onada. 

En aquest sentit, ara s'ha fet un canvi per a la determinació del confinament nocturn als municipis. El Govern de la Generalitat de Catalunya implantarà aquesta mesura a tots els municipis catalans que tinguin més de 250 casos per 100.000 habitants. 

Tal com ha explicat Patrícia Plaja, el confinament nocturn que s'ha aplicat els darrers dies ha funcionat, però no ha estat suficient. Es busca frenar la pandèmia  mitjançant la reducció de la interacció social tallant la transmissió del virus i contagis. 

Per aquest motiu, des del Govern es demanarà al TSJC una nova pròrroga del confinament nocturn durant dues setmanes més. Unes mesures que es valoraran un altre cop segons com evolucionin les dades epidemiològiques.

Augment d'ingressos a les UCI

Tot i funcionar, les mesures restrictives que s'han aplicat no han tingut l'efecte necessari en els hospitals. En els centres sanitaris catalans no s'ha aconseguit reduir la pressió assistencial i els ingressos de crítics a les Unitats de Cures Intensives (UCI).

En aquest sentit, en les últimes hores el Departament de Salut ha declarat 12 ingressats més a les UCI de Catalunya. Amb aquestes dades, el total de pacients crítics per la Covid-19 als centres sanitaris del territori és de 589. D'altra banda, a planta, els ingressos per Covid han baixat fins a 2.226, amb 66 persones menys.