L'Associació d'Alzheimer Reus donarà cobertura a petits municipis del Baix Camp

L'entitat oferirà punts d'informació a aquells municipis que s'hagin adherit al Projecte Baix Camp.

A partir de l'any vinent, l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp donarà cobertura a petits i mitjans municipis de la comarca del Baix Camp. Des de l'entitat s'havien trobat amb la problemàtica que molts usuaris de petits pobles no podien gaudir del servei, ja que no es podien desplaçar a Reus. L'associació oferirà punts d'informació a aquells municipis que s'hagin adherit al Projecte Baix Camp. 

Cobertura descentralitzada de l'Alzheimer a la comarca

L'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp va néixer davant la necessitat de persones i familiars afectades per la malaltia de l'alzheimer. Aquesta entitat té com a objectiu «atendre i donar suport a les persones que pateixen directament o indirectament trastorns neurocognitius i dany cerebral adquirit». Ara amb el nou acord, l'associació descentralitzarà el seu servei i es desplaçarà periòdicament als municipis que participin en la iniciativa.

El Projecte Baix Camp va néixer amb l'objectiu d'apropar els serveis de l'entitat als municipis
El Projecte Baix Camp va néixer amb l'objectiu d'apropar els serveis de l'entitat als municipis | ACN

 

Un punt d'informació als ajuntaments del Baix Camp

Principalment, aquest acord es basarà en el trasllat de professionals de l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp als diversos municipis de forma periòdica. Aquest professional treballarà amb els ajuntaments dels pobles, on s'instal·larà un punt d'informació. Aquesta iniciativa néixer perquè des de l'entitat van veure que les persones afectades de la demència i als seus familiars tenien dificultats per desplaçar-se a Reus. Una  vintena de municipis del Baix Camp es beneficiaran d'aquest servei  a partir del gener del 2019.

Conscienciar a la població de l'Alzheimer

D'altra banda, diversos municipis del Camp de Tarragona ja s'han sumat a la Confederación Española de Alzheimer (CEAFA), la qual pretén que els diversos ajuntaments del territori s'adhereixen per declarar-se municipi solidari amb l'Alzheimer. Aquesta adhesió té com a objectiu la sensibilització i la conscienciació a la població de la malaltia  de l'Alzheimer, això com les conseqüències que comporta. 

Imatge virtual de com quedarà el centre de l'Alzheimer a Reus.
Imatge virtual de com quedarà el centre de l'Alzheimer a Reus. | TarragonaDigital

 

Un centre de referència a Reus per tractar la malaltia

Reus disposarà d'un  centre de dia de referència en el tractament de l'Alzheimer el 2019.  Aquest centre se situarà en uns terrenys públics davant del Santuari de Misericòrdia, a l'avinguda d'Antoni Planàs i Marca. Amb capacitat per a 160 persones, 80 usuaris del centre de dia i 60 per la unitat de rehabilitació cognitiva. Davant la necessitat d'un espai més gran pels malalts d'alzheimer i les seves famílies, la Fundació Rosa Maria Vivar va decidir posar en marxa aquest projecte d'alt valor social.