Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya

Les comarques de Tarragona tanquen el juliol amb 250 aturats menys

La xifra de persones sense feina a la demarcació és ara de 40.775 | El descens mensual és mínim, d'un 0,6%

Descens mínim i anecdòtic de l'atur durant el mes de juny a les comarques de Tarragona, segons confirmen les dades que el Ministeri de Treball ha fet públiques aquest divendres, 2 d'agost. Un total de 248 persones ha trobat feina durant el setè mes de l'any (en els sectors de la indústria i els serveis, principalment): és a dir, un descens de la taxa d'atur del 0,6% respecte a les dades del mes de juny.

La xifra actual de persones sense feina a la demarcació és de 40.775. En la línia de la tendència dels darrers mesos, l'atur femení supera al masculí (l'aproximació actual és de més de 23.500 aturades i poc més 17.000 aturats). A Catalunya, l'atur també baixa a Lleida i Girona, però s'incrementa a Barcelona i això fa que  el balanç de les quatre demarcacions sigui aquest mes d'una pujada mínima de l'atur català.

La taxa d'atur a la demarcació de Tarragona es manté al voltant del 14% de desocupats

Les dades actualitzades, doncs, no representen alteracions substancials en la taxa d'atur de Tarragona, que continua al voltant del 14%tal com va evidenciar l'anàlisi del primer semestre del 2019 pocs dies enrere.

Respecte a les dades del juliol del 2018, l'atur tarragoní és ara gairebé un 4% més baix. La tendència dels contractes, però, continua incrementant els temporals en detriment dels indefinits —a Tarragona, a Catalunya i a Espanya—. Les dades de l'atur globals són de més de 350.000 persones sense feina a Catalunya i més de 3 milions en la suma de tot l'Estat espanyol en aquests moments.

També et pot interessar