Foment licita un estudi del trànsit viari entre Tarragona i València per quan assumeixi la gestió de l’AP-7

L’import és de 387.200 euros i ha de permetre saber quines actuacions s’hauran de fer entorn de l'autopista

El ministeri de Foment ha licitat un contracte per redactar un estudi previ sobre la «distribució de demanda de trànsit» entre Tarragona i València, un cop l’AP-7 passi a ser gestionada per l’Estat a partir de l’1 de gener del 2020. L’objecte de l’estudi és analitzar el trànsit i la mobilitat a l’autopista i al seu entorn, tant l’actual com el que hi pugui haver un cop s’eliminin els peatges.

Segons Foment, aquestes dades permetran determinar les millors solucions per a les actuacions que s’hagin de fer per satisfer la demanda quan l’autopista passi a ser gratuïta, com ara la remodelació d’enllaços existents o la implantació d’algun de nou.

Calvet veu «insostenible» l'alliberament de l'AP-7

Malgrat els dubtes i les recents reticències del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, vers la gratuïtat de l’autopista, el govern espanyol sembla que tira pel dret en el seu objectiu d’eliminar els peatges. La licitació d'un contracte d'estudi, com el que ha transcendit avui, sembla un ferm gest que caldrà corroborar l'1 de gener, després d'uns mesos d'incertesa pre i post electorals.

Damià Calvet, per la seva part, i contràriament als plans de Foment, explicava fa tot just una setmana que, sense un model definit sobre la gestió de les vies ràpides, l’alliberament dels peatges de l’AP-7 entre Tarragona i València resulta «insostenible». El conseller, en seu parlamentària, exhortava que «qui digui el contrari, menteix», al mateix temps que apostava per un model futur de vinyeta, amb tarifa plana per circular.

També et pot interessar: