Programa d’actes del Carnaval de Montblanc

La Rua, la passarel·la de lluïment i el concurs de disfresses centraran els actes del dissabte 22 de febrer

Montblanc celebrarà activitats relacionades amb el Carnaval durant diversos dies però dissabte, 22 de febrer, és el dia que concentra el gruix d’actes. Enguany, com a novetat i amb l’objectiu de fomentar la participació dels joves a la Rua, s’ha creat una categoria especial per a grups de joves de 14 a 18 anys que podran optar a dos premis de 150 i 100 euros. 

A banda, hi haurà els premis a les categories habituals amb 1.000 euros, 600 i 500 per les tres millors carrosses; els premis de 600, 400 i 300 euros per a les comparses; i els premis especials de 400 que dona la UBCM al millor espectacle en arribar a Sant Francesc; el premi especial Retoc’s de 150 euros o el premi especial Aviram Moix a la disfressa més atrevida de la nit, dotat amb 100 euros.

Programa d’actes del Carnaval de Montblanc

Del 8 de febrer a l’1 de març

Exposició sobre el Carnaval Montblanquí d’aquests darrers 40 anys al Museu Comarcal.

Divendres 21 de febrer: Carnaval a les escoles

15h.  Pati Escola Les Muralles. Festa infantil de Carnaval amb el tema d’aquest 2020 ‘Personatges de contes’. Organitza: Escola Les Muralles.

15h.  Carrers i places. Rua infantil de Carnaval de les nenes i nens del col·legi Mare de Déu de la Serra i CEE Tilmar, fins a la plaça Major. Organitza: Mare de Déu de la Serra i CEE Tilmar.

15.30h. carrers i places. Rua infantil de Carnaval de les nenes i dels nens de la Llar d’Infants Els Merlets fins a la plaça Major. Berenar a la plaça. Organitza: Llar infants Els Merlets.

Dissabte 22 de febrer: L’arribada i la Rua

11h.  Plaça Poblet i Teixidó. Xocolatada per a totes les nenes i nens que vinguin disfressats. Cal portar el got de casa per evitar residus. A continuació, rua sorpresa amb la comparsa ‘La màgia del bosc’ fins a la plaça Sant Miquel. Organitza: comparsa ‘La màgia del bosc’.

12h.  Plaça Sant Miquel. Rebuda de Sa Majestat Carnestoltes XLII. Rua de benvinguda amb la participació de la comparsa ‘La màgia del bosc’ i l’acompanyament de la Bandarra Street Orkestra. Recorregut: carrer Major, carrer Ribé i plaça Major. Organitza: regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

12-14h. Plaça Sant Miquel. Vermut musical. Venda de tiquets amb val de compra 1 euro i sense val de compra 1,5 euros (vermut + bossa de patates). Organitza: Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.

13h. Plaça Major. Arribada de Sa Majestat Carnestoltes. Actuació de la comparsa ‘La màgia del bosc’, guanyadora del Carnaval 2019 i Lectura del Manifest. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

Tot seguit, a la plaça Major. Popular Xeringa Montblanquina. Organitza: Agrupament Escolta CAU.

18h.  Carrers i places. Gran Rua de Carnaval. Concurs de carrosses i comparses. Recorregut: av. Doctor Folch, Muralla Sant Jordi, Muralla Sant Francesc, Muralla Santa Tecla, plaça Santa Anna, carrer Major, carrer Miquel Alfons, av. Manel Ribé, carrer Mare Vedruna i plaça Sant Francesc. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

En arribar a la plaça. Passarel·la de lluïment de carrosses i comparses i fi de festa conjunta. Primer Premi lluïment gentilesa de la UBM: 400 euros. Segon Premi gentilesa Perruqueria Retoc’s: 150 euros. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

21.30h.  Pavelló del Casal. Sopar popular de Carnaval. La venda de tiquets es farà del 10 al 18 de febrer al restaurant La Canal 2. Preu tiquet 15 euros adults i 8 euros menú infantil. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes - Comissió de Festes.

00h.  Pavelló del Casal. Gran Festa de Carnaval amb DJ Energy For You, Segi Domene i Ricard Cendra. Preu entrada 5 euros. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

01.00 h.  Pavelló del Casal. Repartiment dels 3 primers Premis de cada categoria de la rua, i premi a la disfressa més atrevida gentilesa d'Aviram Moix 100 euros. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes - Comissió de Festes

Dimarts 25 de febrer: l’enterro de la sardina

Durant el dia. Al Museu Comarcal. Vetlla de Sa Majestat Carnestoltes XLII

19h.  Plaça Major. Enterrament de Sa Majestat Carnestoltes CLII. Lectura del testament, repartiment de premis i cremada final a càrrec dels Dimonis de Montblanc. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes- Comissió de Festes.

Dimecres 26: dimecres de Cendra

Durant el dia. A la Biblioteca. La Vella Quaresma. Cada setmana es farà el sorteig de qui arrenca la cama entre les persones usuàries de la biblioteca.Org. Biblioteca Comarcal Josep Conangla i Fontanilles