Pla obert de nens jugant a futbol durant l'hora d'esbarjo al pati de l'escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

Els centres educatius de la Conca de Barberà participen en el Let’s clean up Europe

Es tracta d'una iniciativa que es fa arreu del món i que pretén augmentar la conscienciació en la prevenció de residus

L’escola Cor de Roure, el Col·legi Vedruna i l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt participaran aquest cap de setmana en el projecte «Let’s clean up Europe», una iniciativa que es porta a terme arreu del món i que pretén augmentar la conscienciació en la prevenció de residus. L'objectiu d'aquesta operació de neteja és mostrar al públic el volum de residus que generem i promoure gestos quotidians per evitar produir-los.

Pel que fa a l’Escola Cor de Roure, els alumnes de 4t de Primària faran la recollida pels voltants de l’escola durant el divendres. A més, des del centre animen a les famílies a anar fer aquesta recollida durant el cap de setmana, de manera voluntària. Al col·legi Vedruna de Santa Coloma, la recollida de deixalles es farà divendres a la tarda. En aquest cas ho faran en tres espais: els carrers de l’entorn de l’escola i l’interior del centre; la plaça Major i el pati del Castell i el tercer espai serà el passeig de la Muralla i la Raval de Santa Coloma. Pel que fa a l’Institut Joan Segura i Valls, els alumnes de 2n d’ESO seran els encarregats de tirar endavant l’acció. Ho faran també en tres espais diferents: el Parc Nou, el polígon industrial i el Casal.

Així doncs, els tres centres educatius colomins s’uniran a una iniciativa que es porta a terme a més de 160 països de tot el món. A Catalunya, el Let’s Clean Up del 2020 va comptar amb 167 accions arreu del país i 32,6 tones de residus recollides.

Altres escoles de la comarca

De fet, un total d'onze centres d'educació infantil, primària i secundària de la Conca de Barberà participaran a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 7 al 9 de maig de 2021. Els alumnes de la comarca portaran a terme una acció de recollida de residus a l'entorn dels respectius centres educatius. Des de la conselleria de Sostenibilitat, paisatge i agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i, en el marc de la Carta del Paisatge, es col·labora amb els centres educatius mitjançant la compra de material de protecció i, des de  la conselleria de Medi Ambient es gestionarà la recollida dels residus generats per les escoles.

Hi participen l'Escola Martí i Poch, l'Escola Vedruna i l'Institut Joan Amigó i Callau de l'Espluga de Francolí; l'Escola Les Muralles i Mare de Déu de la Serra de Montblanc; l'Escola Cor de Roure, l'Escola Vedruna i l'INS Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt; l'Escola Salvador Ninot de Sarral; la ZER Conca de Barberà i la ZER Poblet.