A la venda un conte inspirat en els Pastorets de l’Espluga de Francolí

David Ortin i Joan Vizcarra presenten la seva obra ‘Els pastorets i la samarra d’en Getsè’

Ha arribat el dia, el conte 'Els Pastorets i la samarra d'en Getsè' de David Ortin i Joan Vizcarra ha sortit a la venda.  Per primera vegada, un representació dels Pastorets de l'Espluga de Francolí es podrà veure per televisió el dia 1 de gener.

Aquest dimecres 12 de desembre al Teatre del Casal de l'Espluga de Francolí es podrà veure l'estrena exclusiva de l'obra de David Ortin i Joan Vizcarra. La comercialització del conte es durà a terme per tot Catalunya aquest Nadal, editat per La Musca, i es podrà llegir a totes les llars la clàssica història amb unes il·lustracions molt especials inspirades en els personatges dels Pastorets de l'Espluga de Francolí. Aquest és el motiu doncs, pel qual la primera presentació oficial es va dur a terme el passat 5 de Desembre a les terres de l'Espluga de Francolí, concretament sobre l'escenari del teatre del casal, al mateix lloc on cada any es representa la tradicional obra.

Aquest acte tan especial va comptar amb intervencions protagonitzades per dos responsables de l'Editorial La Musca i pels mateixos autors del conte. Més tard, es va dur a terme una narració teatralitzada del mateix conte a càrrec dels seus propis personatges principals.

La presentació de la nova temporada va ser a càrrec del mateix director dels Pastorets de l'Espluga, Josep M. Mercadé, una temporada que es convertirà en la primera dins la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i la primera a ser retransmesa per televisió. El mateix director va fer l'anunci de la notícia explicant que la representació enregistrada serà la del 29 de desembre i s'emetrà al Tac12, per tot el Camp de Tarragona, l'1 de gener en diverses emissions i gràcies al patrocini de Cunicarn, l'Hostal del Senglar, la DO Conca de Barberà i el Casal de l'Espluga.

El president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya Lleonard del Río, i l'alcalde de l'Espluga, David Rovira, va cloure l'acte. Finalment, els autors del conte van signar i il·lustrar els contes als infants, el 29 de desembre una hora abans i una hora després de la representació ho tornaran a fer.