Imatge aèria del centre logis de Montblanc

Impuls socioeconòmic: el futur Logis Montblanc generarà més de 1.750 llocs de treball

A mitjans del mes de setembre es va iniciar la comercialització de dues futures parcel·les d'ús logístic industrial a la partida de la Romiguera

La Conca de Barberà ha rebut, aquesta setmana, una de les millors notícies dels últims temps pel que fa al futur socioeconòmic de la comarca. El projecte Logis de Montblanc, que està impulsant CIMALSA, podria generar més de 1.750 llocs de treball després d'executar-se les diferents fases previstes.

Així ho han anunciat l'alcalde, Josep Andreu, i Carolina Guerrero, la directora de negoci de l’empresa pública. En aquest sentit, a mitjans del mes de setembre es va iniciar la comercialització, mitjançant compravenda, de dues futures parcel·les d'ús logístic industrial a la partida de la Romiguera.

Aquests dos solars estan licitats a un preu de sortida de més de 15 milions d'euros. Ara bé, la inversió total serà de 33 milions d’euros, amb una inversió privada induïda de 175 milions.

Ja hi ha algunes empreses interessades

Cimalsa  reconeix que en aquest procés de comercialització ja hi ha tres empreses logístiques interessades. El termini acaba el 15 de novembre, «tot i que es prorrogaria un any si finalment cap empresa fa la compra d’alguna de les parcel·les», exposa Guerrero.

Després de finalitzar aquest procés, seguint calendari previst  en les diverses fases del projecte, Cimalsa començaria la primera fase d’urbanització, previsiblement a finals del 2023.

Assistents a la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa amb l'Ajuntament de Montblanc i Cimalsa | Albert Oliva

Pel que fa a la creació de llocs de treball, la majoria, 1.370, corresponen a la finalització de la primera fase, mentre que la resta, 380 arribaran amb la segona fase del projecte.

En aquest anunci, Francesc Benet, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Montblanc veu en el futur Logis Montblanc «una gran oportunitat en l'impuls socioeconòmic de la vila i de la comarca. Alhora, serà un motiu per diversificar el sector industrial de la vila, molt centrat ara en el sector de l’automòbil».

Possible plataforma ferroviària

En el projecte també es contempla  la construcció d’una  plataforma ferroviària per poder connectar algunes empreses amb aquest mitjà de transport.

Alhora, el batlle Montblanquí també reconeix que la finalització de l’autovia A-27, actualment en obres, és un argument molt positiu a l’hora d’atraure més empreses a Montblanc. En això, Andreu afirma que «la nova infraestructura suposarà una millora en les comunicacions terrestres en tots els aspectes».