Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí cobreix la plaça del secretari gairebé un any després

Alejandro Ruiz ha agafat el relleu a l'anterior interventora

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ja compta des d’aquest dimarts dia 1 de setembre amb una nova persona al capdavant de la secretaria-intervenció del consistori. Aquesta plaça s’ha cobert de manera interina després d’un  procés de selecció iniciat al gener i que va ser interromput per la Covid-19 al març.

A mitjans del passat mes de novembre, pocs dies després de la riuada que va afectar greument l’Espluga de Francolí, la secretaria-interventora que ocupava la plaça a través d’una comissió de serveis des del febrer de 2019 va plegar per falta d’encaix amb l’Ajuntament i l’Equip de Govern i, des de llavors, que aquest càrrec ha estat ocupat de manera accidental per l’actual cap de Recursos Humans de l’Ajuntament. Els expedients no resolts per l’anterior secretària-interventora i la situació excepcional per no cobrir aquesta plaça ha provocat que el personal administratiu hagi assumit durant aquests mesos un sobreesforç que ha permès que l’Ajuntament no s’aturés ni un sol dia. Ni tant sols en el marc del confinament.

El període per cobrir la vacant s’ha vist allargat perquè el procés es va interrompre al mes de març degut a la pandèmia de la Covid-19. Mentrestant, l’esforç que han fet els i les treballadores de l’Ajuntament de l’Espluga ha estat majúscul, ja que hi ha hagut altres adversitats sobrevingudes que ha calgut gestionar. Amb la incorporació d’Alejandro Ruiz  com a nou secretari-interventor de l’Ajuntament de l’Espluga, qui ha estat en els darrers anys secretari-interventor dels ajuntaments de Figuerola del Camp i del Pont d’Armentera, es posarà fi a una etapa que va començar amb la jubilació del qui va ser secretari durant 37 anys  a l’Ajuntament de l’Espluga, al gener del 2019.

Aquesta mateixa setmana també s’està finalitzant el  procés de selecció  per cobrir, de manera definitiva, dues places d’administració a l’Ajuntament de l’Espluga, que fins ara estaven ocupades per personal interí. Amb la incorporació de la persona encarregada de secretaria-intervenció i la cobertura definitiva d’algunes de les places d’administració s’espera poder fer front amb més facilitats a la gestió del dia a dia de l’Ajuntament, a més de poder gestionar l’acumulació d’expedients que s’han anat endarrerint, ja sigui per la  riuada, per la Covid-19 o per la falta de personal i de secretari-interventor.