Imatge del festival Rusc de 2020

El Museu de la Vida Rural programa diversos tallers experiencials i propostes singulars durant l'estiu

Durant el mes d'agost s'amplia l'horari de tarda i s'obrirà fins a les 19.30 h

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí compta amb un  programa  d'activitats divers per a aquest estiu. Destaquen tallers de cuina, de cistelleria, de pintura o de botànica. A més, tornen les Propostes Singulars, amb noves edicions de les experiències combinades Cultura ecològica i Esperit de vi.

Totes les activitats es desenvoluparan d'acord amb la normativa vigent davant de la Covid-19. Així doncs, l'aforament és limitat i caldrà inscripció prèvia. A més, el Museu amplia els seus horaris de tarda durant el mes d'agost i tancarà a les 19.30 h. 

Els  Corremarges treballa per la recuperació i la divulgació dels usos populars de la vegetació. En aliança, el Museu de la Vida Rural ha programat tallers dirigits a tots els públics. Especialment enfocades a infants amb adults, cada dimecres del mes d'agost, de 17.00 h a 18.30 h.

El primer (4 d'agost) duu per títol Del jardí a la taula. Té l'objectiu de mostrar el valor del producte fresc i de temporada i cuinar allò que hem collit a l'hort, en aquest cas del mateix museu. El segon, Pintem amb plantes! Juguem amb colors i pinzells naturals, serà l'11 d'agost.

A partir de verdures de l'hort, plantes del jardí i aigua, els participants elaboraran pintures vegetals i utilitzaran pinzells també d'origen vegetal per fer diverses creacions. El tercer programat pel 18 d'agost, Conserves per a tots els gustos.

El darrer taller es farà el dia 25 d'agost. Sota el títol Petit herbari, els participants aprendran a identificar, collir i premsar les plantes del nostre entorn. 

Taller al MVR
El MVR programa diversos tallers i propostes durant l'estiu | MVR

Propostes Singulars: Cultura ecològica i Esperit de vi 

D'altra banda, durant l'agost s'han programat dues noves sessions de Propostes Singulars. Són experiències que combinen una visita temàtica al Museu amb diferents activitats que ofereixen altres agents del municipi.

El dissabte 14, serà el torn de Cultura ecològica, on es reflexiona sobre la cultura de l'aigua, la sobirania alimentària, l'agroecologia, les energies alternatives, les cures i la vulnerabilitat o l'emergència climàtica a través de les peces del museu.

Després es continuarà amb una ruta guiada per Drac Actiu en bicicleta elèctrica pel voltant del riu Francolí. Es passarà pel Monestir de Poblet i es farà parada a la cooperativa Fet a la Conca on es realitzarà un tast de productes de proximitat. 

El 28 d'agost, coincidint amb la Festa de la Verema, el Museu organitza l'activitat Esperit de vi. És una proposta per endinsar-se en la història vitivinícola de Catalunya i de la Conca de Barberà gràcies a la visita a una part del Museu. Es continuarà per la Fassina Balanyà i acabant al celler Vidbertus de la D.O. Conca de Barberà amb un tast de vins. 

Finalment, aquesta setmana arriben els actes més destacats de la novena edició del RUSC, el Festival de Poesia. Poetes com Glòria Coll Domingo, Ramon Boixeda, Dolors Miquel, Alba Vinyes Lasso o Juana Dolores, entre moltes d'altres, participaran d'aquesta nova edició del RUSC on també destaquen els espectacles.

El divendres 30 de juliol, una proposta de dansa contemporània: Àer, de Laia Santanach, i l'endemà serà el torn del Rusquet amb l'espectacle familiar Botànica oculta. 

Ampliació d'horaris 

Durant el mes d'agost, el Museu de la Vida Rural amplia el seu  horari de tarda i obrirà fins a les 19.30 h. Així doncs, els horaris d'obertura seran de dimarts a dissabte de 10.30 h a 19.30 h i els diumenges i festius de 10.30 h a 14 h. El diumenge 15 d'agost el Museu també obrirà tot el dia.  

Més informació i inscripcions  a les activitats al web del Museu de la Vida Rural