Enric Bono, director del festival Vila del llibre, i Josep Andreu, alcalde de Montblanc durant la presentació de la nova edició del festival.

La tercera edició de la Vila del Llibre arriba aquest cap de setmana a Montblanc

El festival literari omplirà el centre de Montblanc amb propostes per a tots els públics on destaca la presència de Rafel Nadal, Margarida Aritzeta o Beatriz Talegón

Aquest cap de setmana, Montblanc tornarà a acollir una nova edició de la Vila del Llibre. Els dies 22, 23 i 24 de març, la capital de la Conca de Barberà concentrarà les novetats de diverses editorials i oferirà un ampli ventall d’activitats perquè en puguin gaudir grans i petits. Presentacions de llibres, contacontes o el mercat editorial són algunes de les propostes d'enguany. 

Aquesta és la tercera edició del festival, un any en què «anem consolidant el festival, estem molt contents de repetir i tirar-ho endavant», ha expressat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. L’alcalde ha aprofitat per definir aquesta fita com una  «vigília editorial de Sant Jordi», com un tastet del 23 d’abril.

Aquest any, el festival està concentrat en espais més propers i  «hem fet una programació perquè tothom pugui assistir als actes», ha explicat el director de Vila del Llibre, Enric Bono.

Montblanc, Vila del Llibre arrencarà aquest divendres amb 'In memoriam', un recital poètic musical inspirat en la figura de Gabriel Ferrater,  acte que donarà el tret de sortida al festival a les 20.30 hores al Centre Cultural Montblanc. 

Fent un repàs a la programació, Bono ha posat de manifest que «la Vila del Llibre pretén tractar també l’actualitat i no podíem oblidar la literatura i l’assaig que s’està fent al voltant del procés català». En aquest sentit, es comptarà amb la presència de la periodista Bea Talegón en una taula que tindrà lloc dissabte a les 11.00 hores a la Casa Desclergue.

Rafel Nadal, Margarida Aritzeta o Elisenda Roca seran presents en el festival

Altres noms propis passaran per Montblanc aquest cap de setmana per presentar llibres o trobades literàries. És el cas de Margarida Aritzeta que vindrà diumenge a la tarda per compartir una estona amb els lectors i parlar de ‘Rapsòdia per a un mort’.

El premi Ramon Llull 2019,  Rafel Nadal, vindrà també a Montblanc a presentar 'El fill de l'italià' a la vila. Elisenda Roca, Eva Piquer o Joan Margarit completaran la llista d’escriptors que passaran per Montblanc aquest cap de setmana, entre altres.  

Per tal d’oferir un toc d’originalitat, algunes de les presentacions o tertúlies literàries tindran lloc en indrets com la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc i la Casa Desclergue. «Hem de descobrir espais de la vila que no acumulen actes habitualment», ha dit el director del festival.

Literatura pels més petits

Enguany també s’han destinat diverses activitats al públic infantil i juvenil, com sessions de contacontes o presentacions de llibres  per aquesta franja d’edat. La majoria d'aquests actes tindran lloc a la plaça Sant Miquel. 

No hi faltarà el mercat editorial a la plaça Major on aquest any participen 33 editorials de format independent. Enric Bono ha destacat la «qualitat dels llibres que no sempre podem trobar a les llibreries convencionals».  En definitiva, s’ha preparat un programa «molt complet, de gran qualitat amb propostes per a tothom».