Imatge virtual de com quedarà el Celler Noucentista de Vila-seca per la seva façana posterior.

Aproven per 7,6 milions els projectes per restaurar i equipar el Celler de Vila-seca

La remodelació de l'edifici noucentista, que hauria de començar abans d'acabar l'any, compta amb una subvenció europea de 2 milions d'euros

L'Ajuntament de Vila-seca vol engegar les obres de restauració de l'antic Celler de la Cooperativa abans que acabi l'any. La darrera Junta de Govern Local va aprovar el projecte executiu de la remodelació, pas previ abans de treure a licitació les obres, així com el projecte d'escenotècnia i equipament del mobiliari necessari pel futur espai cultural i museístic. El pressupost d'ambdós projectes ascendeix fins als 7,6 milions d'euros, dos dels quals es finançaran amb fons europeus (Feder). 

L'estudi d'arquitectura Espinet/Ubach va imposar-se en el concurs de propostes de restauració i ha estat el responsable de la redacció dels dos projectes. La seva proposta arquitectònica aposta per conservar al màxim la nau principal del celler, respectant l’estructura d’arcs i el sostre de bigues de fusta, i obrint la caixa escènica a l'exterior a través d'uns grans vitralls a la façana posterior de l'edifici.

Imatge virtual de com serà l'interior del Celler Noucentista de Vila-seca.
Imatge virtual de com serà l'interior del Celler Noucentista de Vila-seca. | Cedida

 

El Celler Noucentista es concep com  un espai multidisciplinari i comptarà amb un sistema de graderies retràctils que es podrien plegar per deixar pas a un espai totalment diàfan. L'objectiu és poder acollir des d'obres de teatre, fins a festes populars, balls, exposicions, fires o conferències.  En una segona fase, a més, l'espai acollirà un museu que recordarà el passat rural de la vila.

Els treballs de remodelació, que s'hauran de licitar en els pròxims mesos, comptaran amb un pressupost de 5.930.000 euros, mentre que el subministrament del mobiliari tindrà una partida d'1.671.000 euros. A aquesta quantitat cal afegir els 430.000 euros que el consistori ja va abonar per la redacció del projecte. En els comptes municipals del 2019,  l'anterior govern ja va reservar una partida de 1.065.696 en el capítol d'inversions per aquest exercici.

Futur Parc Cultural amb el Castell

La restauració del Celler Noucentista se sumarà a la del Castell de Vila-seca, amb  l'objectiu de crear un gran Parc Cultural que serveixi com a pol d'atracció turística. Cal recordar que el Castell, que va obrir al públic durant uns dies el passat mes de febrer, es convertirà pròximament en una de les seus permanents de la Fundació Vila Casas, que ja va signar un conveni amb l'Ajuntament per portar exposicions d'art contemporani a aquest espai recuperat.