Imatge dels carrers tallats de Cambrils

Cambrils limita la circulació dels vehicles de motor al barri del Port per recuperar la mobilitat a peu

La Policia Local ha avisat i sancionat a aquells qui no han respectat les restriccions

Cambrilsrestringirà la mobilitat dels  vehicles de motor  al barri del Port. Es tracta d'una iniciativa de l'ajuntament per potenciar la mobilitat a peu als espais públics més transitats, com el barri del Port.


A través d'una prova pilot, la Policia Local de Cambrils iniciarà la pacificació viària, que es farà efectiva els divendres i els  dissabtes  a partir de les sis de la tarda, on els agents restringiran l'accés als vehicles al carrer Pau Casals, al tram entre el carrer Drassanes i el carrer de les Barques, i al carrer Roger de Llúria amb la plaça d'Aragó.


Per tal de dotar d'efectivitat a la proposta, la policia també ha suprimit les zones d'estacionament laterals, destinant aquest espai ara disponible per ampliar la  mobilitat dels vianants. Preventivament, la Policia Local de Cambrils ha anat informant de la prohibició i  sancionant a aquells que reincidien ocupant l'espai dels vianants.

El projecte passa al següent nivell

A partir d'ara, durant els pròxims divendres i dissabtes que queden d'estiu, el projecte de pacificació passarà al  següent nivell. Segons ha informat l'Ajuntament de Cambrils, la policia tallarà la circulació dels vehicles de motor al carrer Pau Casals entre els carrers Drassanes i de les Barques, així com al carrer Roger de Llúria amb la plaça d'Aragó.


D'aquesta manera, els ciutadans podran caminar i passejar per la totalitat de la calçada lliurement, coincidint amb unes franges horàries que acostumen a tenir més afluència durant la temporada de turisme al  barri del Port.


La zona de  pacificació viària vol recuperar l'espai públic per a la mobilitat  a peu  al centre urbà de Cambrils. L'objectiu no és eliminar l'ús del vehicle privat  sinó «reduir-ne el protagonisme» i harmonitzar els usos de l'espai públic.


Tal com s'ha explicat des de l'Ajuntament de Cambrils, «en plena pandèmia per la Covid-19, l'ampliació d'espais de pas de vianants contribuirà a garantir la distància de seguretat entre les persones».