Imatge interior d'una de les sales del Castell de Vila-seca.

Instal·len càmeres de videovigilància a l'interior del Castell de Vila-seca

Aquests dies s'inicien els darrers treballs per resguardar les obres d'art que hi exposarà la Fundació Vila Casas

L'Ajuntament de Vila-seca ja ha engegat la darrera fase d'obres per adequar l'antic Castell dels Comtes Sicart en una sala d'exposicions. Aquests dies, han començat els treballs d'instal·lació de les càmeres de videovigilància  que serviran per controlar les obres d'art que hi exposarà la Fundació Vila Casas, en data encara per concretar.

Un nou sistema de seguretat amb 22 càmeres i un punt de control a l'entrada del Castell

Cal recordar que el consistori va treure a licitació aquestes obres fa tres mesos i que la durada serà d'un mes aproximadament. La inversió ronda els 100.000 euros.  En matèria de seguretat, s'instal·larà un sistema amb 22 càmeres de seguretat repartides per les diferents estances, així com un punt de control que s'ubicarà a l'entrada de l'edifici per poder visualitzar les imatges.

A més de la instal·lació del sistema de videovigilància, aquesta intervenció inclou altres mesures per resguardar les obres d'art com ara un nou sistema lumínic amb regulació, sis aparells de deshumidificació i un nou carril per penjar quadres en una de les quatre sales que acolliran les exposicions —les altres tres ja tenen els carrils d'exposició preparats—. D'altra banda, l'empresa adjudicatària també es farà càrrec de reparar dues goteres  que han aparegut a la coberta del Castell i que podrien afectar les sales de la planta superior.

El Castell de Vila-seca, seu de la Fundació Vila Casas al sud de Catalunya

L'anterior govern municipal de Vila-seca va tancar un acord amb la Fundació Vila Casas per tal de convertir el Castell de Vila-seca en la primera seu de la fundació al sud de Catalunya. Aquesta fundació privada compta amb la col·lecció d'art contemporani més important del país  i té espais expositius a Barcelona, Palafrugell i Torroella de Montgrí. L'acord assolit amb Vila-seca és per quatre anys i suposarà portar dues exposicions anuals al Castell.

Inicialment es va anunciar que la primera mostra arribaria l'estiu del 2019, però encara avui no hi ha data d'estrena. Cal recordar que el Castell de Vila-seca ja va tornar a obrir al públic el passat mes de febrer i que des d'aleshores ha acollit diferents actes. L'aterratge de la Fundació Vila Casas suposarà  l'obertura definitiva de l'equipament 15 anys després de la seva adquisició.