Imatge d'arxiu del Castell de Vila-seca

El Castell de Vila-seca exposa les obres de Clarà 63 anys després de la seva mort

L'exposició rep el nom de 'Josep Clarà i l'univers mediterrani'

Aquest dijous es compleixen 63 anys de la mort de l'escultor català Josep Clarà, i és per això que el Castell de Vila-seca ha inaugurat la seva exposició 'Josep Clarà i l'univers mediterrani'. 

La mostra, fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas, acull una seixantena d'obres de l'escultor noucentista català amb més projecció internacional, considerat un dels artistes catalans més importants del segle XX.

Una exposició que busca apropar al públic l'univers humà de l'artista

Josep Clarà (Olot, 1878 - Barcelona, 1958), és un escultor emblemàtic que parteix del simbolisme per derivar cap a propostes d'arrel clàssica i mediterrània, vinculades amb el noucentisme.

L'exposició recull escultures, dibuixos, pintures i fotografies que permeten entendre els processos, les tècniques i l'ús del model natural de l'artista. Mitjançant la mostra, vol acostar als visitants l'univers humà de l'artista, la imatge que ell mateix construeix en el decurs de tota la seva vida.

La seixantena d'obres de Clarà es divideixen en set àmbits expositius: 'Vers la Mediterrània', 'Clarà al taller', 'Natura ideal', 'Constel·lació d'afinitats', 'Col·leccionisme i encàrrec', 'La poètica del monument' i 'El desaparegut Museu Clarà'.

Satisfets amb la mostra d'escultures

Durant la roda de premsa de presentació de l'exposició, Pere Segura, alcalde de Vila-seca, ha valorat molt positivament l'aposta de l'Ajuntament per a promocionar el món de la cultura, i a més, ha considerat la relació amb la Fundació Vila Casas com una «col·laboració exitosa per a difondre la cultura al nostre territori».

En relació amb Josep Clarà, Natàlia Chocarro ha assegurat que «des de la fundació Vila Casas s'ha treballat a promocionar i recuperar els noms artístics més emblemàtics del país», i Cristina Rodríguez, comissària de l'exposició, ha considerat a l'escultor com «un dels nostres grans artistes, una de les figures més importants de l'art recent i l'escultor català més destacat de la seva generació amb més projecció internacional».

Per altra banda, la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha agraït la col·laboració amb la Fundació i ha fet un repàs de les dades de visitants durant l'última exposició al Castell de Vila-seca, que va comptar amb 9.500 persones.

L'exposició es podrà visitar fins al pròxim 5 de juny de 2022 en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores els dissabtes, i de 10 a 14 hores els dijous, els divendres, els diumenges i els festius.