Roda de premsa del govern municipal de Cambrils

Foc creuat amb l'anunci de la moció de censura a l'Ajuntament de Cambrils

Els grups que han presentat la moció de censura i el govern municipal han donat les seves versions

Els dos bàndols de l'Ajuntament de Cambrils han sortit a la palestra escalonadament. Primer era el torn de l'oposició en bloc —PSC, Cs, PP i NMC— qui explicaven els seus motius de la moció de censura. Més tard, el govern municipal, format per ERC i Junts, s'han mostrat dolguts per l'actitud dels membres d'NMC i la seva «manca de lleialtat».

«Marcar un nou ritme a Cambrils i acabar amb la paràlisi municipal»

La moció de censura tirarà endavant el pròxim ple municipal que se celebrarà el 28 de setembre. En aquest, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, serà escollit alcalde de Cambrils. Ha estat triat candidat de consens entre els grups de l'oposició i, a més, té experiència de govern, ja que, fins ara, en formava part.

La moció de censura té l'objectiu de marcar un nou ritme al municipi i acabar amb la paràlisi actual. A més, asseguren que «l'únic objectiu és defensar Cambrils i els cambrilencs, deixant de banda els interessos partidistes».

El que serà nou batlle de Cambrils ha explicat que «aquest és un acord plural i amb una àmplia majoria per impulsar els reptes del municipi». Així mateix ha remarcat que «aquesta és una moció constructiva» i que «el nou govern té clar que aplicarà un canvi de ritme per aconseguir un ajuntament més àgil».

La portaveu del PSC, Ana López, ha volgut destacar «el notori fracàs del govern liderat per la senyora Mendoza» durant aquests dos últims anys. Assenyalant «l'abandonament de tota recerca de consens amb l'oposició» com «la imatge més negativa d'aquest període».

Juan Carlos Romera, de Cs, ha remarcat que «des de l'oposició s'han fet propostes interessants, les han tombat i tampoc han volgut escoltar la societat cambrilenca». Davant d'aquest escenari, assegura, «tots els grups de l'oposició vam veure que era necessari fer alguna cosa».

Per acabar, David Chatelain, del PP, ha explicat que «una vegada establerta la voluntat de canvi, els fets han succeït d'una forma molt ràpida». «La idea bàsica era que qualsevol pacte per formar un nou govern municipal havia de tenir com a pilars fonamentals el benestar de Cambrils i l'impuls d'un renovat lideratge», argumenta.

«Nocturnitat i traïdoria»

Poc més de dos anys després de les eleccions municipals, el mandat que van iniciar ERC, Junts i NMC arribarà al seu punt final. Un camí estroncat per aquesta moció de censura que «s'ha dut a terme amb nocturnitat i traïdoria» i «sense cap element que el justifiqui més enllà d'ambicions personals i de repartir-se cadires».

L'actual alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el primer tinent d'alcalde, Josep Lluís Abella, han encapçalat la roda de premsa, acompanyats de la resta del govern municipal. 

En el comunicat han estat contundents amb l'oposició i el seu exsoci de govern, Oliver Klein i el seu partit a qui els assenyalen de tenir «una manca de lleialtat institucional flagrant» i d'estar dolguts de la seva actitud, per no fer cap gest per resoldre les «suposades» discrepàncies i actuar «amb opacitat» per obtenir l'alcaldia d'Oliver Klein.

També hi ha hagut atac cap al PSC, socis de govern en l'anterior mandat, els quals s'han alineat «amb les dretes per apartar el republicanisme de les institucions».

«Aquest moviment estrany avantposa els interessos personals per sobre de les necessitats dels cambrilencs i de les cambrilenques», assenyala el govern. A més, asseguren que aquest acord «no és una bona notícia per a Cambrils», ja que el formen quatre partits que representen ideologies i programes electorals completament oposats.