Un concert del FIMC 2018

La darrera promotora del FIM Cambrils lamenta que la licitació hagi avaluat sobretot temes econòmics

En un comunicat, Concert Studio remarca que el concurs «va estar mal enfocat» i no s'ha tingut en compte «el projecte artístic»

Tal com avançàvem dimarts, la societat granadina Oceans of Fire s'ha adjudicat la gestió del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) per a les edicions 2021, 2022 i 2023, amb opció de prorrogar-la un any més, i per un preu anual de 150.000 euros més IVA. La proposta que ha guanyat era, precisament, la licitació era la més econòmica de les set que s'havien presentat.

Concert Studio, l'última gestora del certamen, ha manifestat avui en un comunicat que el concurs «va estar mal enfocat i l'únic criteri avaluable va ser una equació econòmica». La promotora sortint lamenta que no s'hagi tingut en compte «el projecte artístic, la proposta cultural, ni els històrics». «La nostra implicació amb aquest projecte va començar quan l'Ajuntament de Cambrils, en seriosos problemes per poder realitzar-lo i a un mes del seu inici, es va veure amb la necessitat de trobar solucions per donar continuïtat al seu festival, que estava a punt de desaparèixer», han recordat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«L'etapa Cambrils s'ha esgotat»

Dolguts i amb to de comiat, els antics promotors han remarcat «el gran esforç per fer el festival i recuperar part del valor del seu nom», tot i unes difícils condicions econòmiques «que feien molt difícil rendibilitzar-lo». Agraint al públic, patrocinadors, personal de l'Ajuntament, del Patronat de Turisme i a «tots els companys de viatge que ens han ajudat», Concert Studio ha afirmat que «l'etapa Cambrils s'ha esgotat», desitjant que el festival «segueixi creixent i mantenint la qualitat musical que el caracteritza». Per la seva part, l'Ajuntament ha defensat que la licitació és correcta i que preveu signar el nou contracte pròximament.

La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC), que s'havia de celebrar l'agost de l'any passat, es va cancel·lar per la Covid-19. El certamen ja s'havia redimensionat a un festival de cinc dies, en lloc del format tradicional de tres caps de setmana. El cartell comptava amb cinc artistes, entre els quals destacaven David Bisbal, Aitana i Manel.