Un concert del FIMC 2018

Novetats al Festival Internacional de Música de Cambrils: la gestió canvia de mans

L'empresa Oceans Of Fire SL ha guanyat la licitació

El futur del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) es va esclarint. El primer pas era trobar una nova empresa licitadora pel festival cambrilenc i, l'Ajuntament de Cambrils ja ha adjudicat el contracte administratiu per a la gestió del FIMC a l'empresa Oceans Of Fire SL de Granada. Així doncs, després de l'organització en les últimes edicions de Concerts Estudio SL, el festival canvia de mans i l'organitzarà durant les edicions 2021, 2022 i 2023, prorrogable per un any més, fins al 2024.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La Junta de Govern Local va aprovar l'expedient de contractació i licitació  per l'adjudicació de la gestió integral del FIMC el passat 2 d'octubre de 2020. En finalitzar el termini, es van presentar un total de 7 ofertes. Després de revisar la documentació presentada per les empreses, al concurs final només han arribat a passar sis de les empreses que han presentat oferta: Clipper's Live, Espectacles La Traca SL, Concerts Estudio SL, Pascual Arts Music SL i Tartaro Producciones Artisticas SL. Aquesta última va presentar una oferta que incorria, inicialment, a la temeritat.

En una segona fase, quan s'ha conegut el contingut de les propostes avaluables de manera automàtica, s'ha puntuat el millor preu (màxim 206.611,57 euros); valoració econòmica de la programació artística; increment del nombre d'espectacles; la millora en espectacle destinat al públic familiar; increment en la partida de publicitat; espectacle exclusiu a Catalunya; i espectacle internacional. La puntuació màxima que es podia rebre era de 100 punts. 

L'empresa Oceans Of Fire SL ha proposat un preu de 150.000 euros (sense IVA), sent el preu més competitiu dels oferits. La contractació de dos artistes amb un catxet  per un valor a partir de 50.000 euros i un total de 10 espectacles durant el FIMC dels pròxims anys. Així mateix, també hi haurà espectacles per públic familiar. Pel que fa a espectacles exclusius a Catalunya  n'ofereix 2, mentre que espectacles internacionals en son 3. Finalment, l'oferta també incloïa un increment de la partida de publicitat essent aquesta de 96.800 euros (IVA inclòs). Amb aquesta oferta, l'empresa de Granada ha obtingut un total de 100 punts.

Suspès el 46è FIMC

El passat Festival Internacional de Música de Cambrils es va suspendre a causa de l'evolució sanitària de la Covid-19 i la total incertesa que produïa la situació. En la passada edició, el FIMC havia de comptar amb artistes de primer nivell Internacional i Nacional com David Bisbal i Aitana  i, a nivell català, la presentació del dic 'Per la bona gent', de Manel.