Un concert del FIMC 2018

El FIMC 2021 anuncia les actuacions amb Manel, Stay Homas i Bonnie Tyler com a principals atractius

Els concerts començaran el 29 de juliol i s'allargarà fins al 14 d'agost

El 46è Festival Internacional de Música de Cambrils 2021 ja té cartell confirmat. Després de canviar de mans i passar la gestió a l'empresa Oceans Of Fire SL, el festival ha confirmat la primera data de concerts que serà el 29 de juliol i s'allargarà fins al 14 d'agost amb noms de primer nivell del panorama musical. 

La 46a edició del festival cambrilenc, després d'ajornar-se a causa de la pandèmia, tindrà actuacions dels Stay Homas, Bonnie Tyler, Manel  o Camela  com a principals atractius.

L'esdeveniment s'ha presentat aquest matí al Centre Cultural del carrer Sant Plàcid de Cambrils, i ha comptat amb la participació de l'alcaldessa Camí Mendoza, la regidora de Cultura Cinta Aran i el director de la promotora granadina Oceans of Fire, Gregorio Vergara, que va resultar adjudicatària de la licitació de la nova etapa del Festival pels tres pròxims anys, amb l'opció d'una pròrroga d'un any més.

Precisament, Mendoza ha volgut destacar la transparència del concurs, que s'ha concedit per un total de 150.000 euros a Oceans of Fire, i ha valorat l'esforç de la promotora per haver estat capaç de confegit un cartell de primera categoria en tan poc temps i amb les condicions adverses per a la contractació d'espectacles que ha produït les restriccions sanitàries. Així mateix, ha confirmat l'espai del Parc del Pinaret com a escenari dels concerts, amb tots els serveis habituals disponibles.

Cinta Aran , Camí Mendoza i Gregorio Vergara
Cinta Aran, Camí Mendoza i Gregorio Vergara presentant el Festival a Cambrils | MqB

Per la seva banda, Gregorio Vergara ha explicat que la promotora treballa amb les normes que els ha imposat el PROCICAT, amb un límit d'aforament de mil persones per esdeveniment que espera que d'aquí a l'estiu el relaxament de les mesures els permetin ampliar. També ha destacat que el programa d'actuacions respon a la voluntat de fer un «cartell digne i variat», per a totes les edats i sense oblidar el públic més gran i més poder adquisitiu, a més dels joves.

Un cartell amb flaire 'oldie' dels 80 i 90

Després d'un vídeo promocional —amb el lema Sent el Festival, sent Cambrils— amb els carrers de la ciutat i les cançons més populars dels artistes contractats, Vergara ha volgut repassar la tria i n'ha destacat la gran qualitat. El moment complicat per als vols internacionals, segons ha explicat, ha fet que hagi hagut de buscar al mercat anglès. Un procés de negociació «dur però gratificant» que portarà, per exemple, la cantant icònica dels 80 Bonnie Tyler en la seva gira mundial de retorn als escenaris o el pianista Richard Clayderman  per primer cop a Catalunya.

Entre els grups espanyols destaca Camela —«els grans venedors de cassetes a Espanya els 90»— i entre els nacionals, Cambrils comptarà amb les actuacions de la banda familiar El Pot Petit, Stay Homas —«el grup de la pandèmia», Manel —el grup que «representa el que vol Catalunya»—  o un altre retorn, el d'OBK, que faran un concert de noranta minuts precedits de grans èxits europeus dels anys noranta, en el que s'ha batejat coma Fest90 Cambrils.

Les entrades van dels 15 als 49 euros i aviat es podran comprar al web del Festival de Cambrils.

Programa FIMC 2021

  • 29 de juliol: El Pot Petit
  • 30 de juliol: Prok
  • 31 de juliol: Bonnie Tyler
  • 1 d'agost: Stay Homas
  • 5 d'agost: Camela
  • 6 d'agost: Manel
  • 7 d'agost: Fest90  amb Corona, Snap, OBK & Whigfield
  • 12 d'agost ABBA The New Experience
  • 13 d'agost: Richard Clayderman
  • 14 d'agost: Concert de pel·lícula amb l'Orquesta Sinfònica del Vallès