persecució ap-7 cambrils

La detenció de l'home que circulava en contradirecció a l'AP-7 a Cambrils queda sense efecte

L'arrestat continua a l'Hospital Sant Joan de Reus però els Mossos, per llei, ja no el poden vigilar | Les pròximes accions estan en mans del jutge

Detenció sense efecte i, tècnicament, en llibertat.  Aquesta és la situació actual en què es troba l'home detingut el passat dissabte 10 d'agost després d'una persecució 'de pel·lícula' a l'autopista AP-7, al seu pas per Tarragona i que va acabar amb el detingut impactant amb el seu vehicle contra un cotxe dels Mossos d'Esquadra.

El detingut, després de conduir contra direcció per l'autopista a 150 km/h i perseguit pels vehicles dels Mossos es va acabar encastant contra una filera de cotxes patrulla col·locada al mig de la calçada per aconseguir que parés.  A l’interior del vehicle portava uns 40 telèfons mòbils, material electrònic i uns 15.000 euros en metàl·lic. 

Segueix a l'hospital, però sense vigilància

A causa del xoc, el conductor va ser ingressat a l'Hospital Sant Joan de Reus sota custòdia policial, acusat de conducció temerària, danys i atemptat contra l'autoritat. No obstant això, durant les setanta-dues hores posteriors a la detenció,  la vigilància policial permanent ha estat activada al centre hospitalari però actualment i segons confirmen fonts dels Mossos d'Esquadra a TarragonaDigital, aquesta vigilància ja s'ha deixat de fer durant el vespre d’aquest dilluns un cop transcorregut el temps legal.  Ara el cas ha passat exclusivament a mans de les autoritats judicials i la detenció practicada per la policia catalana ha quedat sense efecte.

Els Mossos d'Esquadra no poden actuar passades les 72 hores marcades com a temps màxim en què una persona pot estar detinguda abans de passar a disposició judicial. Segons fonts de la policia catalana, el jutjat ja té l'atestat policial dels fets ocorreguts el dissabte dia 10, però encara no ha dictat les mesures que s’hauran de prendre transcorregut aquest període inicial de 72 hores.

El conductor, sense vigilància, a l'Hospital Sant Joan de Reus | TarragonaDigital

 

El futur del detingut, en mans del jutge

A efectes pràctics això suposa que l'individu, de nacionalitat italiana i acusat de conducció temerària, danys i atemptat contra l'autoritat, segueix ingressat al centre hospitalari però sense ningú que el vigili i pendent d'una alta hospitalària que podria no tardar en arribar.

Què passarà en el moment en què se li pugui donar l'alta hospitalària? Des de Mossos d'Esquadra s'explica que el que passi a partir d'ara amb aquesta persona és responsabilitat del jutge. Segons fonts judicials, des del centre mèdic reusenc s’hauria d’avisar en el moment en què es doni d’alta el pacient i, tot seguit, es prendrien les mesures que es considerin necessàries. En aquest sentit, des de l’Hospital Sant Joan de Reus, s'ha confirmat a aquest mitjà el procediment a seguir i, en aquests moments, estan pendents de la millora de la funció renal de l’home ingressat.

En aquests moments doncs, i segons expliquen fonts judicials, el conductor està en llibertat. El jutge encara no s'ha pronunciat a l’espera de tenir tota la informació de l’atestat, doncs  encara n'hi ha de sol·licitada que no ha arribat, segons afirmen fonts judicials a TarragonaDigital. També s'assegura que  s’han de confirmar diligències que hi ha obertes, les quals no s’han pogut comprovar per l'ingrés hospitalari de l'arrestat.

A la vegada han explicat que encara s’ha de prendre declaració al pressumpte autor d’aquest incident a la regió de Tarragona, el qual, segons apunten altres fonts, anava presumptament drogat  en el moment de la persecució. Això incrementaria el nombre de pressumptes delictes comesos i, un cop recopilada tota la informació,  hauria de ser ara el jutge el que dictés les mesures a prendre per donar continuïtat a les diligències policials ja obertes i a un possible risc de fuga, atès que l'acusat va conduir més de 30 quilòmetres a gran velocitat, en contradirecció i fugint dels vehicles policials que n'ordenaven la seva aturada. 

cotxe home accident
El futur de l'home detingut en la persecució, en mans del jutge | Mossos d'Esquadra