Imatge del cartell d'una manifestació d'escombriaires, on al costat hi ha uns 50 treballadors

Els escombriaires de Salou aturen la vaga després d'una reunió «positiva»

El comitè d'empresa està a «l'espera» que es compleixin els nous terminis per adjudicar el servei

L'amenaça de vaga dels escombriaires de Salou es pren una pausa. La reunió amb l'Ajuntament  del municipi ha estat «positiva» i no es farà vaga fins a finals d'agost com tenien previst fer en un primer moment.

Segons el secretari general de sanejament urbà d'UGT a la demarcació de Tarragona, Ángel Martín de Sande, el govern ha informat de la futura adjudicació del nou contracte de la brossa. En aquest sentit, el govern local augura que la data serà novembre del 2022, un termini més curt que el previst inicialment.

Tal com informa l'ACN, De Sande ha apuntat que aquesta setmana el consistori «estudiarà la fórmula» per aplicar un augment salarial. Ara fa una setmana, mig centenar d'empleats de l'empresa Urbaser Sorigué van protestar davant del consistori per reclamar un nou contracte del servei.

Una de les denúncies que feien els treballadors era que tenien el sou congelat des de feia sis anys. Per aquest motiu, exigien un conveni propi i amenaçaven amb una vaga de llarga durada.

El contracte estava previst el 2024

Segons explicaven els treballadors del servei de neteja de Salou, el consistori preveia que el nou contracte entrés en vigor l'any 2024. Un contracte que començava «massa tard» i provocava l'exigència que fos l'any vinent per a treballar «en condicions».

L'últim contracte era de l'any 2017 i, apunten que, dos anys després, el consistori i l'empresa van pactar finalitzar l'acord. Es queixaven que, des del 2019, esperaven que comencés la licitació d'un nou contracte de la brossa.

Un fet agreujat per la pandèmia, que va provocar l'aturada entre els treballadors i el consistori. Ara, després de la reunió positiva amb l'Ajuntament de Salou, la situació ha canviat i no s'ha tirat endavant la vaga.