Lluís Abella, Camí Mendoza i Oliver Klein, els portaveus dels tres partits del govern municipal de Cambrils.

Desencallar el Teatre Auditori i l'avinguda de l'Esport, prioritats pel govern de Cambrils aquest mandat

L'alcaldessa, Camí Mendoza, presumeix de bona sintonia amb els seus socis de govern en la presentació del Pla d'Acció Municipal pel període 2019-2023

«Aquest document és la fusió dels tres programes electorals pels quals la ciutadania ens ha fet confiança». D'aquesta manera ha definit l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el nou Pla d'Acció Municipal 2019-2023 que han presentat les tres forces de l'equip de govern aquest dimecres, 18 de setembre, a l'Ajuntament. El document, «full de ruta pels pròxims quatre anys i base pel Cambrils del futur», ha dit Mendoza, manté com a prioritats alguns dels grans projectes que ja s'havien començat a perfilar en l'anterior mandat, com és desencallar el Teatre Auditori, l'avinguda de l'Esport o legalitzar definitivament l'activitat al polígon Belianes. D'altra banda, el nou govern ha acordat afrontar altres projectes urbanístics molt demandats, com poden ser la remodelació de la rambla de Jaume I i de l'avinguda de la Diputació.

Mendoza: «Des del minut zero hem fet molta feina i hem tingut bona entesa»

La batllessa, acompanyada pels seus socis de govern, Lluís Abella (Junts per Cambrils) i Oliver Klein (NMC),  ha expressat la bona sintonia entre tots tres partits a l'hora de definir el PAM que guiarà la seva activitat els pròxims quatre anys. «Fa dos mesos i poc que vam prendre possessió i des del minut zero hem fet molta feina i hem tingut bona entesa», ha remarcat Mendoza per contrarestar les crítiques d'inacció per part de l'oposició. A més, l'alcaldessa ha posat èmfasi en la transparència i ha assegurat que el document es podrà consultar a l'espai web de Govern Obert de l'Ajuntament i fer el seguiment de l'estat d'execució en temps real.

L'elaboració del pla continuarà ara des de les diferents àrees tècniques que han d'estructurar i donar forma a les propostes, abans de la seva aprovació que es farà per Junta de Govern.  El PAM 2019-2023 està dividit en quatre grans eixos: una ciutat enfocada al benestar de les persones; una ciutat amb una economia emprenedora i responsable; una ciutat segura, equilibrada i endreçada; i una ciutat propera amb el ciutadà, aquest darrer centrat en el rendiment de comptes a través del portal de transparència i la participació amb noves convocatòries de pressupostos participatius.

Imatge dels operaris senyalitzant el nou tram de carril bici al carrer Mas de la Vileta de Vilafortuny, Cambrils.
Ampliar la xarxa de carrils bici i connectar els diferents trams, un dels compromisos. | Ajuntament de Cambrils

Pel que fa al benestar de les persones, algunes de les accions que seran prioritàries aquest mandat són continuar amb la tarifació social de les matrícules a les llars d'infants i l'Escola de Música, l'obertura de la nova Oficina Local d'Habitatge al Forn del Talleroplans de dinamització per a gent gran i ampliar l'oferta de cicles formatius que imparteixen els instituts cambrilencs.  Pel que fa a la cultura, Mendoza ha assenyalat que també apostaran per  la recuperació de patrimoni local com el Mercat, l'edifici de l'Estació o el Mas d'en Bosch, així com desencallar la situació del Teatre Auditori.

Rentat de cara a l'entorn de la rambla de Jaume I

En l'àmbit econòmic, els eixos principals que seguirà el govern municipal pretenen dinamitzar dues zones com el port i la vila. En el primer,  l'aposta és tirar endavant un projecte de remodelació per a la rambla de Jaume I i fer per a vianants el carrer de Pau Casals. A la vila, l'Ajuntament intentarà adquirir el Celler de la Cooperativa per tal de crear-hi un nou espai públic.   Altres propostes se centren en la desestacionalització de la temporada turística, amb l'impuls de nous esdeveniments fora dels mesos d'estiu; legalitzar l'activitat al polígon Belianes i impulsar-ne de nous; reformar el Mercat de la Vila; plantejar un segon dia de mercat ambulant i ampliar els serveis d'emprenedoria que s'ofereixen a la Torre del Llimó.

En matèria de seguretat i neteja, l'equip de govern vol incrementar les campanyes de sensibilització des de l'edat escolar, així com augmentar les sancions contra l'incivisme a la via pública. L'objectiu és dur a terme en aquest mandat  un nou pla de manteniment i millora de carrers i un pla de mobilitat urbana que inclogui, entre altres, l'ampliació de la xarxa de carrils bici a tot Cambrils.

Imatge del Forn del Tallero, al Barri Antic de Cambrils.
L'obertura de l'Oficina Local d'Habitatge, al Forn del Tallero, una altra de les actuacions contemplades al PAM.  | Ajuntament de Cambrils

En matèria urbanística, els grans projectes se centraran en la construcció de l'avinguda de l'Esport per connectar la nova estació de tren amb la carretera de Montbrió; la reordenació de l'entorn de la rambla de Jaume I; la finalització de l'avinguda del Baix Camp; i la remodelació de l'avinguda de la Diputació en un primer tram que anirà des del Club Nàutic fins al Pi Rodó. D'altra banda, l'Ajuntament exigirà a l'Estat que faci efectiu en el període 2019-2023 el desmantellament de les vies de tren i un altre projecte pendent a la ciutat com és la passera de vianants i ciclistes al passeig de les Palmeres per sobre de la riera d'Alforja.