Un tren entrant a l'Estaci贸 de Salou amb diversos usuaris esperant a l'andana.

Granados demana que els trens Tarragona-Barcelona tinguin origen i final a Salou-PortAventura

L'alcalde de Salou considera que 芦d'aquesta forma es millora el servei de ferrocarril als usuaris禄

La posada en funcionament de la variant del Corredor Mediterrani ja és una realitat. Dilluns es posarà en marxa i s'acabaran els trens travessant els nuclis urbans de la Costa Daurada, fet que els alcaldes dels municipis per on passaven els combois han celebrat. Ara, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha sol·licitat a Renfe que els trens que van de Tarragona a Barcelona i viceversa, tinguin origen i final a l'estació del municipi Salou-PortAventura.

Una millora pels usuaris del ferrocarril

Salou es troba a l'espera d'una resposta per part dels responsables de Renfe en fer-se la nova proposta als responsables de la xarxa ferroviària. L'alcalde de Salou explica que «aquest canvi és el més raonable, i no comportaria cap perjudici per als usuaris de tren de Tarragona», ja que la capital de la demarcació «no perdria cap trajecte».

En aquest sentit, Granados ha afegit que, en tot cas, 芦aquesta nova programaci贸 del servei permetria eliminar trens llan莽adora, suposant un estalvi important de trens, temps i recursos, i un millor servei per als usuaris de Salou. Per acabar, el batlle ha destacat que 芦es tractaria d'una mesura que optimitzaria els recursos existents, en tots els sentits禄.

Defensen el desmantellament de les vies

Durant els darrers anys, els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant han fet front com煤 per exigir la retirada de les vies a l'Estat, tal com fixa la declaraci贸 d'impacte ambiental del projecte del Corredor Mediterrani. 

Adif, en pocs dies,  comen莽ar脿 la retirada del material susceptible de robatoris, com s贸n les caten脿ries i els cables de coure, per貌 encara no hi ha un projecte executiu pel desmantellament. En aquest sentit, per aquest primer projecte, es necessari treballar amb m脿quines que es desplacen per les vies. Tot seguit, s'ha de licitar un altre projecte pel desmuntatge de ra茂ls, travesses i el balast, que encara no t茅 data.

Tamb茅 et pot interessar: