Una tanca d'obres al davant de l'antic Hostal Bona Estada de Salou, al carrer de Ponent.

Comencen les obres d'enderroc de l'antic Hostal Bona Estada a Salou

L'Ajuntament hi invertirà prop de 100.000 euros per alliberar la darrera façana de l'Església de Santa Maria del Mar

Aquest dimarts, 26 de novembre, han començat els treballs per enderrocar l'antic edifici de l'Hostal Bona Estada de Salou.  D'aquesta manera es dona inici a la darrera fase de transformació de l'entorn de l'Església de Santa Maria del Mar, amb l'alliberament del darrer edifici adossat al temple i la incorporació d'una nova plaça d'ús públic al Nucli Antic. Les obres, que es van adjudicar fa un mes, tenen un cost d'aproximadament 100.000 euros i s'han dividit en dos lots.

Per una banda, l'empresa Fulgencio Villar SL s'encarregarà de l'enderroc de l'edifici de tres plantes ubicat entre els carrers de Ponent i Mestral. L'immoble, que va ser un dels primers establiments turístics de Salou, va ser adquirit per l'Ajuntament per un preu de 807.000 euros. La previsió és que aquests treballs s'allarguin unes dues setmanes.

Aquests dies ja s'han instal·lat les tanques de senyalització d'obres. Des d'aquest mateix dimarts, i mentre durin els treballs, quedarà prohibit l'aparcament en el tram del carrer Ponent que va del carrer Mestral fins al carrer Jardí.

Un cop s'enllesteixi l'enderroc de l'edifici, s'executaran les obres d'urbanització de l'espai resultant. En aquest cas, l'actuació anirà a càrrec de Construccions Vinaixa i consistirà en l'adaptació dels 190 metres quadrats que ocupa l'antic hostal en una nova plaça pública.  El termini per enllestir el nou espai serà de tres setmanes més

El concurs per adquirir l'escultura del Ball de Bastons de Salou queda desert

Cal recordar que aquesta plaça comptarà amb un monument de reconeixement al Ball de Bastons de Salou,  una de les propostes guanyadores del procés de pressupost participatiu engegat aquest 2019. En paral·lel a l'adjudicació de les obres, el consistori ja va engegar el passat mes d'octubre la contractació per a la fabricació, lliurament i col·locació de les dues escultures dissenyades per l’escultora montblanquina Natàlia Ferré. Les figures es faran en bronze i representaran una parella de bastoners a escala natural. Tot i això, el concurs ha quedat desert i ara l'Ajuntament haurà de tornar a iniciar la tramitació, amb una inversió que rondarà els 38.000 euros.

En una actuació similar duta a terme fa cinc anys, l'Ajuntament de Salou ja va enderrocar l'antic edifici de Càritas Salou que hi havia adossat a l'altre costat de l'absis de l'església. Aquest espai és avui la plaça del Mossèn Jaume Constantí que, a més, ha esdevingut una nova connexió entre els carrers de Ponent i Església.