Imatge del pas soterrat de l'estació de tren de Vila-seca.

Denuncien la manca de manteniment i neteja de l'estació de tren de Vila-seca

Les pintades i la brutícia s'han accentuat en el pas soterrat i l'ascensor

La neteja i el manteniment de l'estació de tren de Vila-seca tornen a estar en qüestió. El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha enviat aquest diumenge, 8 de setembre, una reclamació a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) demanant que hi intervingui per  arreglar els desperfectes i fer una neteja en profunditat amb la màxima celeritat.

L'acció dels comuns arriba arran de la queixa que va fer pública una usuària a través de les xarxes socials. Mauriana Giay explicava que «fa 9 mesos que utilitzo els ascensors de l'estació de tren ja que vaig amb un carro de bebè. Des de molt de temps abans, ningú es fa càrrec de la neteja. És veritablement fastigós» i demanava que l'Ajuntament de Vila-seca prengués mesures per millorar l'aspecte d'aquesta infraestructura.

Imatge de l'ascensor de l'estació de tren de Vila-seca.
L'ascensor està ple de pintades. | Cedida

 

Demanen extremar la seguretat contra el vandalisme

En la seva petició, Vila-seca en Comú assenyala la zona de l'ascensor i el pas soterrat com a llocs especialment deixats. Cal recordar que l'estació de Vila-seca no té personal ni taquilles, la qual cosa ha propiciat que aquests punts s'hagin convertit en un espai recurrent per a actes vandàlics. A més de la brutícia i els desperfectes en el mobiliari, les pintades s'han apoderat de totes les parets i vidres de l'estació. Per això,  també suggereixen que s'extremi la seguretat ja que, tot i haver càmeres, el vandalisme és una constant en aquest punt de la ciutat.

D'altra banda, des dels comuns han aprofitat la petició a Adif, que elevaran a una moció al plenari si no arriben millores, per reclamar millores també en la carretera adjacent a l'estació, titularitat de l'Administrador Ferroviari. Concretament, demanen que s'adeqüi la via per a la circulació de persones amb mobilitat reduïda,  ja que en l'actualitat és una barrera per a aquestes persones.