Una noia de 16 anys, hospitalitzada en picar-li una medusa a la cara a Mont-roig del Camp

Va ser traslladada amb pronòstic moderat a l'Hospital Sant Joan de Reus

Una noia de 16 anys va haver de ser hospitalitzada aquest dimecres, 25 de juliol, després de patir diverses picades de medusa a la cara. Els fets van tenir lloc la tarda de dimecres, quan la noia s'estava banyant a la platja de Mont-roig del Camp, Miami Platja, i una medusa la va picar a la cara. La picada va provocar-li una reacció al·lèrgica i se li van inflamar la cara i la llengua

La noia va ser atesa de les picades de medusa a la platja i després la van evacuar

En patir la picada de la medusa i tenir l'animal encara enganxat al cos, la noia va perdre el coneixement i també presentava dificultats per respirar. Ràpidament els serveis mèdics van atendre l'adolescent per alleujar-li la coïssor i el dolor fruit de la picada al rostre. La noia de 16 anys s'allotjava al Càmping Els Prats Village, i un dels treballadors va ser qui va donar l'avís als serveis d'emergència.

Fins al lloc dels fets hi van acudir dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), una ambulància bàsica i també una de medicalitzada. Un cop els metges van arribar a la platja, la noia va ser atesa 'in situ', en primer lloc. Finalment, la jove va poder recuperar el coneixement i el personal sanitari del Sistema d'Emergències Mèdiques va considerar traslladar-la a un centre hospitalari. Així, la noia va ser evacuada en ambulància a l'Hospital Sant Joan de Reus amb pronòstic moderat. 

Les meduses, un dels perills a les platges

Les meduses són els animals més coneguts pels banyistes de les platges tarragonines i catalanes. Quan topen amb el cos d'una persona extreuen un líquid urticant que pot arribar a causar greus conseqüències. En cas de trobar-se amb una medusa, el que s'ha de fer és no tocar-la, ni tan sols si és morta a la sorra, ja que el líquid manté la capacitat urticant.

En cas de picada, un dels remeis més efectius és  aplicar una mescla d'aigua salada i vinagre, que alleujarà el dolor. Contràriament al pensament popular, l'aigua dolça, el sabó o l'alcohol no solucionaran el problema