Els signants de la moció de censura a Cambrils, que han donat l'alcaldia a Oliver Klein (NMC)

Així és el nou govern de Cambrils: els 13 regidors es reparteixen carteres

Tots els regidors de NMC conserven les seves carteres | Oliver Klein només ocuparà l'alcaldia

Oliver Klein ja és alcalde de Cambrils després que prosperés la moció de censura d'aquest dimarts contra Camí Mendoza. Una moció en bloc de tota l'oposició —PSC, PP, Cs i regidors no adscrits— i els companys de govern cambrilenc d'NMC.

Tots plegats, els tretze signants, ja s'han repartit les carteres. Un govern nou, que manté les posicions dels regidors d'NMC, menys Oliver Klein, qui s'ocuparà únicament de l'alcaldia. En aquest sentit, els edils Enric Daza i Natalia Pleguezuelos mantenen les regidories d'Urbanisme, Activitats i Obra Pública, i Joventut i Esports

Els partits cambrilencs ja tenen adjudicades les seves àrees. El PSC liderarà Recursos Humans, Medi Ambient, Salut i Ensenyament; Cs estarà al capdavant de Promoció Econòmica, Govern Obert i Turisme; el PP s'encarregarà d'Hisenda; mentre els dos regidors no adscrits tindran Seguretat Ciutadana i Cultura. 

Després que la moció de censura prosperés, tant ERC com Junts per Cambrils passen a l'oposició durant el proper any i mig. En un ple carregat de retrets, el govern sortint va anunciar que faria una oposició fiscalitzadora.

Les carteres del nou govern de Cambrils

El PSC ja ha repartit les seves carteres. Ana López assumirà Recursos Humans; Josep Maria Vallès, Serveis Generals i Medi Ambient; Yolanda Quílez, Benestar, Drets Socials i Salut; i Íngrid Duch, Ensenyament, Igualtat i Polítiques Actives d'Ocupació. Es tracta de regidories on el partit del PSC té experiència d'anteriors mandats.

Ciutadans s'estrena en posicions al poder al govern cambrilenc. Juan Carlos Romera, Santi Gámez i Yolanda Burgos treballaran en Promoció Econòmica, Contractació i Govern Obert, i Turisme, respectivament.

El popular David Chatelain recuperarà la regidoria d'Hisenda, que havia ocupat en el mandat 2011-2015. Els no adscrits, Patricia de Miguel i Josep Maria Artigau, aconsegueixen les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, i la de Cultura i Festes.

Oliver Klein (NMC) — Alcalde

Enric Daza (NMC) — Urbanisme, Activitats i Obra Pública

Natalia Pleguezuelos (NMC) — Joventut i Esports

Ana López (PSC) — Recursos Humans

Josep Maria Vallès (PSC) — Serveis Generals i Medi Ambient

Yolanda Quílez (PSC) — Benestar, Drets Socials i Salut

Íngrid Duch (PSC) — Ensenyament, Igualtat i Polítiques Actives d'Ocupació

Juan Carlos Romera (Cs) — Promoció Econòmica i Participació

Santi Gámez (Cs) — Contractació i Govern Obert

Yolanda Burgos (Cs) — Turisme

David Chatelain (PP) — Hisenda

Patricia de Miguel (no adscrita) — Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Josep Maria Artigau (no adscrit) — Cultura i Festes