Imatge del pacte de govern presentat a Cambrils.

Mendoza (ERC) pacta el govern de Cambrils amb Junts i NMC

El PSC d'Ana López quedaria fora de l'acord, que s'ha anunciat a les onze del matí

Cambrils ja té nou pacte de govern després de les eleccions municipals de diumenge. Segons ha avançat aquest mitjà i s'ha confirmat a mig matí en una roda de premsa convocada de manera urgent, Camí Mendoza (ERC), guanyadora de les eleccions amb sis regidors, ha acordat formar govern amb Junts per Cambrils (3) i el Nou Moviment Ciutadà d'Oliver Klein (3). Amb aquest acord a què s'ha arribat en menys de 48 hores des de la jornada electoral, Mendoza deixa a l'oposició el PSC d'Ana López, amb qui havia governat en l'anterior mandat juntament amb el PDECat.

«És un pacte amb sintonia de ciutat, però també de país»

El factor de la política nacional ha estat clau perquè Mendoza hagi optat per excloure del pacte de govern el PSC d'Ana López. «Hem volgut contactar primer amb els partits nacionalment més propers», ha dit Mendoza, per justificar un primer acord amb Junts per Cambrils de Josep Lluís Abella. A manca de més partits independentistes al consistori, la següent oferta de l'alcaldessa ha estat per la formació municipalista NMC, d'Oliver Klein, que segons ha recordat el seu líder, «no ens definim en qüestions nacionals».

Aquest mateix dilluns, 27 de maig, s'arribava a una entesa amb el Nou Moviment Ciutadà que permetia una majoria de govern per a l'alcaldessa Mendoza. D'aquesta manera, els republicans no han arribat a establir negociacions amb el PSC, que els darrers quatre anys ha estat el tercer soci de l'equip de govern on també hi havia el PDECat.  «Fa quatre anys hi havia una situació i ara n'hi ha una altra, i l'acod amb Junts per Cambrils i el Nou Moviment Ciutadà ens garanteix un govern estable», ha explicat Camí Mendoza.

Els tres socis de govern no han parlat encara de com es distribuirà el cartipàs, però sí que han acordat  «les línies mestres i estratègiques del nostre programa de govern, amb grans coincidències en temes com infraestructures, gent gran o altres projectes», ha explicat el líder postconvergent Josep Lluís Abella.

Abella i Klein creuen que aquest és «el millor pacte per Cambrils»

L'acord d'ERC i Junts per Cambrils va ser senzill i ràpid. «Camí Mendoza ens va trucar per seguir al govern i havíem de ser al seu costat per fer un Cambrils millor», ha explicat Josep Lluís Abella, que ha confirmat que «no hem tingut cap més contacte amb cap altra força política». «Buscàvem un pacte bo per la ciutat i aquest ho és», ha reblat.

Oliver Klein ha subratllat «l'esforç titànic de l'NMC per resistir com a única força municipalista del consistori» i ha confirmat que signen l'acord «pensant, per aquest ordre, en tot Cambrils, en el bon govern i en el nostre partit, que no es podia permetre estar més temps a l'oposició». «Volem governar i ser avaluats per la ciutadania, i ens sentim còmodes amb ERC i Junts per Cambrils tot i que no ens definim en temes de política nacional», ha recordat Oliver Klein, que ha reconegut altres contactes, però ha assenyalat l'acord tancat com «la millor opció». Tots tres socis han exhibit la seva alegria en l'acord de govern més veloç del nou mandat municipal a la regió.

També et pot interessar