Camí Mendoza

Camí Mendoza (ERC) torna a guanyar les eleccions a Cambrils

Uns resultats molt similars al 2015 obren la porta a repetir l'actual pacte de govern entre ERC, PSC i Junts

Les eleccions municipals de Cambrils han deixat una imatge pràcticament idèntica a la del darrer mandat. La candidata d'Esquerra Republicana Camí Mendoza ha tornat a guanyar a les urnes i ho té tot de cara per mantenir-se com a alcaldessa durant els pròxims quatre anys. Ha obtingut 6 regidors, i en tindria prou amb repetir el pacte de l'actual mandat amb PSC i Junts per formar un nou govern.

Mendoza ha millorat els resultats del 2015, amb dos regidors més al sarró dels republicans. Ciutadans i PSC han estat segona i tercera força, a una distància prudencial i amb 4 regidors cadascun, i Junts per Cambrils i el Nou Moviment per Cambrils (NMC) d'Òliver Klein han sumat 3 més, respectivament. El PP, amb un representant, s'ha emportat el darrer seient. Amb aquestes xifres, un nou tripartit entre els actuals socis de govern permetria a Mendoza convertir la seva segona victòria electoral en el seu segon mandat com a alcaldessa de Cambrils.

Camí Mendoza (ERC) guanya les eleccions de Cambrils amb 6 regidors

Mendoza ja va aconseguir l'alcaldia de Cambrils l'any 2015 per sorpresa, i per un marge mínim.  Aquest 26-M, l'ha revalidar amb escreix: ha pujat de 4 a 6 regidors i s'ha consolidat com la gran guanyadora dels comicis. Per governar, però, necessitarà trobar suports. Si és capaç de reeditar l'acord dels darrers quatre anys, amb el PSC a una mà i Junts a l'altra, el tripartit tornarà a garantir el segon mandat de l'alcaldessa republicana.

«Hem tornat a guanyar, moltíssimes gràcies!», ha celebrat una emocionada Mendoza entre abraçades dels seus.  Amb més del 20% dels vots, i gairebé 3.000 suports, ha aglutinat el vot útil independentista i ha revalidat un triomf clar. En una de les alcaldies més disputades de la nit, la veterana d'ERC ha sortit més que reforçada a les urnes.

Ciutadans puja al segon lloc i es perfila com a líder de l'oposició

Els resultats electorals deixen un altre gran guanyador a Cambrils: Ciutadans. Un guanyador agredolç. El partit taronja ha pujat de 3 a 4 regidors, i passa de ser la quarta força a convertir-se en el segon partit més votat. Previsiblement, això els convertirà en líders de l'oposició. «Estem molt contents, perquè ha guanyat el constitucionalisme i nosaltres hem aconseguit un creixement espectacular», ha celebrat el candidat local, Juan Carlos Romera.

La mateixa lectura en clau nacional l'ha volgut fer la socialista Ana López: «Cambrils no és independentista, i les forces independentistes no guanyen la majoria»,  ha apuntat. López, però, també ha pujat: de 3 a 4 regidors i del cinquè al tercer lloc. «Esperàvem més, perquè sabem que érem el millor equip per liderar el futur de Cambrils», ha lamentat la socialista.  Sobre una possible repetició de l'acord actual, cap compromís en clar: «és Mendoza qui s'ha de moure, i nosaltres esperem que triï a quins socis vol», ha argumentat. Ana López, de fet, ha recordat la seva disposició a obrir diàleg amb altres forces polítiques i no ha donat per fet cap escenari.

Ana López
Ana López, candidata del PSC a Cambrils, exercint el seu dret a vot aquest diumenge al matí | Cedida

 

Ana López (PSC) no dona per feta la repetició del pacte actual entre ERC, PSC i Junts

El resultat de les eleccions municipals a Cambrils té semblances respecte al 2015, però sí que és cert que la correlació de forces queda alterada.  ERC guanya força, Ciutadans també es reivindica i el PSC veu com el seu paper al govern ha rebut premi.  El triple empat a 4 de les darreres eleccions, per part de republicans, convergents i els municipalistes del NMC ja és història.

La republicana Camí Mendoza s'ha fet forta a les urnes i torna a tenir a la mà la clau per governar una de les joies de la Costa Daurada. D'igual manera que en el darrer mandat,  la capacitat per teixir aliances serà clau per resoldre l'escenari obert i dispers que ha deixat la votació d'aquest 26-M.

També et pot interessar