PortAventura

PortAventura no descarta endarrerir la reobertura fins a finals de setembre

En una primera fase l'empresa estudia només incorporar els treballadors fixos

La crisi del coronavirus està marcada per un alt grau d'incertesa. En el context de l'actual pandèmia, és gairebé impossible  planificar el futur més immediat. Aquesta situació és especialment greu per  l'activitat econòmica i, en el cas de les comarques de Tarragona, pot adquirir aspecte de tragèdia perquè afecta, de ple, a un gegant del territori, el parc d'atraccions PortAventura que a més el 2020 el tenia ben marcat al calendari, i és que aquest havia de ser un any de celebracions pel seu 25è anivesari. Res més lluny de la realitat, de moment.

Segons fonts consultades per aquest mitjà, la  direcció del centre té diferents escenaris sobre la taula i un d'ells seria no obrir a l'estiu. «Seria impossible mantenir les distàncies de seguretat», és per això que una de les opcions que s'està contemplant és «esperar fins a l'inici de la campanya de Halloween, tradicionalment emplaçada a finals de setembre». Aquesta informació, que ja ha començat a prendre volada, ha causat  especial preocupació als ajuntaments de Vila-seca i Salou, on està ubicat PortAventura.

Al consistori salouenc, en l'àmbit de les forces polítiques que formen el seu plenari, hi ha molta preocupació: «Seria tràgic. Hi ha  hotels que s'estan plantejant seguir tancants durant l'estiu així que, si hi sumes que PortAventura no obrís, tindríem un escenari molt però molt difícil». A Vila-seca, l'altre municipi que forma el CRT, el  consorci  del centre recreatiu i turístic que gestiona tota la  política pública vinculada al parc, són coneixedors que la direcció de PortAventura treballa amb diferents opcions de cara a una temporada greument marcada per la pandèmia del coronavirus. «Sabem que treballen amb diverses possibilitats però no tenim  concrecions» apunten des de Vila-seca

L'escenari més optimista

Segons han explicat diverses fonts a TarragonaDigital, «al departament d'administració del parc hi ha, sobre la taula, l'opció d'obrir per la campanya de Halloween, a finals de setembre», però també remarquen que l'escenari més  optimista seria «poder obrir a  finals de juny, quan ho facin altres negocis importants de Salou, com ara el càmping Sangulí».

Des del parc d'atraccions expliquen a aquest mitjà que «la voluntat  de PortAventura World és estar preparada per  obrir  el 'resort' tan  aviat   com sigui possible i fer-ho com a  destí segur. Per això estem col·laborant amb l'Asociació Espanyola de Parcs d'Atraccions i Temàtics (AEPA) i amb els diferents organismes del sector turístic per a  dissenyar un paquet de mesures específiques pel sector dels parcs temàtics».

«En aquesta estratègia, la companyia està convençuda que haurà d'implementar canvis, però compta amb l'estructura i les capacitats necessàries perquè l'obertura es produeixi  tan aviat com les  autoritats sanitàries ho permetin» afegeixen des de Portventura.

Preocupació entre els treballadors

Part del col·lectiu de  treballadors  són conscients que corre la brama que el parc no obrirà fins a la temporada de Halloween: «Halloween i Nadal són dues campanyes molt importants. Ara bé, el nostre responsable té al cap la data del mes de juny per obrir». «Encara no sabem com ni quan obrirà el parc però sí que sembla clar que en una primera fase només obriria amb els  treballadors fixos» expliquen les fonts consultades. 

Segons sembla, en aquest primer període de la reobertura de portes es podria comptar amb els treballadors de manteniment; administració; executius i fixos discontinus. Aquests darrers són aquells que s'incorporen a la plantilla durant la temporada. La majoria dels treballadors fixos discontinus estan acollits  a  l'ERTE impulsat per l'empresa