Buhos, Roba Estesa i Pepet i Marieta, a la Festa Major del Camí a Cambrils

La música, la Nit del Foc i els actes tradicionals, protagonistes de la festa que se celebra del 23 d’agost al 15 de setembre

Cambrils celebrarà del 23 d’agost al 15 de setembre la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Aquest dijous, 8 d'agost, s'ha fet la presentació del programa de festes, on destaquen el pregoner Joan Pera o les actuacions musicals de grups com Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta al Parc del Pinaret. 

A més, tornaran alguns dels actes més tradicionals com són la Nit del Foc, la Festa Bastonera, la Diada Castellera o el Seguici Festiu, així com l’acte institucional de la Diada, enguany a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

El 23 d'agost es donarà el tret de sortida a la programació amb els actes previs, com són  la Fira del Disc a la plaça Mossèn Batalla (del 23 al 26 d’agost), el Festival Pròleg (24 d'agost), el 39è Aplec de Sardanes al Parc del Pescador (24 d'agost), o l'assaig especial dels Xiquets de Cambrils (25 d’agost).

L'actor Joan Pera serà l'encarregat del pregó

El divendres 30 d’agost,  la Farnaca i la Galera sortiran en cercavila abans que l'actor Joan Pera pronunciï el pregó que servirà de punt de partida pel gruix d'actes de la Festa Major. 

El foc i la pólvora seran els grans protagonistes del dissabte 31 d’agost, amb  la celebració de la 28a Nit del Foc, que s'iniciarà a les 18.00 hores amb el Correfoc infantil i s'allargarà fins ben entrada la nit amb l'espectacle pirotècnic i el concert de Pepet i Marieta i Dalton Bang al Parc del Pinaret.

Pel darrer cap de setmana, encara quedaran actes destacats com el vermut casteller, la 8a Festa Bastonera, la recepció a les Maria del Camí a l'Ajuntament o la Pujada de la Galera que tindran lloc el dissabte 7 de setembre.

Foto de família de la presentació de la Festa Major del Camí, a la plaça del Setge de Cambrils.
La presentació del programa de festes s'ha fet aquest dijous, 8 d'agost, a la plaça del Setge. | Ajuntament de Cambrils

 

Torna el Ball Parlat de Vileros i Mariners

La Diada de la Mare de Déu del Camí arribarà l'endemà diumenge, 8 de setembre, amb el Seguici Festiu com a plat fort. Ja a la tarda, es representarà per segon any el Ball Parlat Vileros i Mariners, amb la novetat que es faran dos passis a la plaça de la Vila (17.00 i 18.30 hores).

El Parc del Pescador acollirà el dimarts 10 de setembre l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, amb Noemí Llauradó, i una breu actuació de la Coral Verge del Camí i la colla castellera Xiquets de Cambrils. A la nit, el mateix escenari acollirà el concert de la Diada amb el concert de Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta.