Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ajuntament de Salou.

Habitatge i mobilitat, punts en comú dels programes de les principals formacions polítiques de Salou

La majoria de partits volen una nova línia d'autobusos per «connectar millor la ciutat»

Ajuntament de Salou.
Al municipi de Salou es presenten un total de 12 candidatures de cara a les eleccions del pròxim 26 de maig. | Àngel Ullate

 

El 26 de maig, Salou renovarà el plenari del seu consistori. D’aquest nou plenari sorgirà el successor de  Pere Granados, l’actual batlle salouenc, qui aspira a la reelecció, aquest cop des de les files de Sumem per Salou, una candidatura amb un nom nou després que la Junta Electoral els obligués a renunciar a Units per Salou, al coincidir, i poder causar «confusió», amb la candidatura Unidos Salou Costa Daurada.

[predef]enquesta-salou-264[/predef]

12 llistes aspiren a entrar a l’Ajuntament de Salou. 12 llistes liderades, majoritàriament, per homes (deu alcaldables) i només dues dones (Martina Fourier, de Fem República, Fem Salou, i Anabel Rodríguez, de VOX). Cada una d’aquestes 12 candidatures té el seu llibret, el seu programa, amb el qual aspiren a atreure el màxim de votants, el màxim de suport electoral. TarragonaDigital ha repassat les principals propostes de les 12 candidatures. No totes han sigut presentades ni totes estan accessibles a través de la web.

L'Oficina Municipal de l'Habitatge, al programa de Sumem per Salou i Ciutadans

De tots els alcaldables, seria Granados qui faria una aposta més decidida per les grans actuacions. La coalició que lidera, que compta amb el suport dels post convergents, vol «una nova biblioteca municipal al costat del Centre Atenea; un Casal de la Dona a les antigues cases dels Mestres; un Centre Cultural i Infantil a l’edifici dels Triangles del Cap Salou; un equipament cultural juvenil amb nau de servei per a les colles del Cos Blanc; i convertir el Parc Botànic en un Centre d’Interpretació i Promoció de la Natura».

L’accés a l’habitatge és un tema trasversal a un dels principals municipis de la Costa Daurada i Pere Granados, igual que Ciutadans, proposa «la creació de l’Oficina Municipal de l’Habitatge, per a la tramitació d’ajudes a l’habitatge per a les famílies, joves i gent gran».

Ciutadans és l’altre gran aspirant a ocupar la plaça d’alcalde a partir del 26 de maig. Els taronges són conscients que necessitaran un pacte per assolir l’alcaldia però perquè aquest pacte sigui viable han d’assolir el millor resultat electoral possible. El seu programa és la base per intentar aquest objectiu.  L’alcaldable taronja, l’advocat reusenc Pere Lluís Huguet, parteix de la base que «Salou ja no és un poble. És una ciutat que requereix noves solucions».

Aquestes «noves solucions» són «nou pla general d’ordenament urbà; un pla de mobilitat, creant un transport urbà que connecti tota la ciutat; un pla urbanístic que finalitzi les infraestructures paralitzades i un pla de dinamització cultural i turística, per millorar la qualitat del turisme».

La nova línia d’autobusos també l’impulsen Esquerra i Unidos Salou Costa Dorada. I pel que fa a l’habitatge, amb diferents fórmules, el tenen present, a banda de Ciutadans i Sumem per Salou, els republicans, el PP, Assemblea per Salou i VOX. Els d’ultradreta no avancen cap proposta constructiva sinó que es tornen a definir per allò contra el que lluiten: «acabarem amb els pisos pastera i els okupes no es podran empadronar ni rebre ajudes municipals».

Pere Granados, alcalde de Salou.
Imatge d'arxiu de Pere Granados presentant els 31 membres de la llista de Sumem per Salou. | Gerard Recasens
 

Carles Buïgas i el passeig Jaume I, a l'agenda electoral

La majoria de partits han declarat, tant en precampanya com en campanya electoral, que renuncien a «projectes faraònics» i aposten per la micro política. L’alcaldable socialista, David González, ho té clar: «no construirem nous grans equipaments, sinó que millorarem i potenciarem els ja existents». Ara bé, això no implica que no hi hagi actuacions destacades. Dins els diferents programes electorals, es poden trobar propostes per a l’avinguda Carles Buïgas i el passeig Jaume I a l’agenda electoral. 

Ciutadans vol que el passeig Jaume I sigui «l’eix cultural i turístic de la ciutat» i Pere Granados ha situat aquesta artèria dins el «programa de renovació integral de l’espai urbà i grans actuacions urbanes». L’actual batlle salouenc posa l’accent a l’avinguda Carles Buïgas on vol «crear una zona de gran qualitat i de gran dinamisme comercial i turístic». 

Trabajando por Salou – Treballant per Salou, amb el seu alcaldable  Juan Ignacio Serrano al capdavant, també té l’avinguda Carles Buïgas al punt de mira, però des del vessant de la seguretat. Els municipalistes volen acabar amb els problemes de drogues que asseguren existeixen a la zona.

L'avinguda Carles Buïgas, present al programa de tres de les dotze formacions que aspiren a l'alcaldia de Salou. | Carlota Vendrell.

 

També et pot interessar: