Imatge del Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Alfons Garcia (PSC) repeteix victòria a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El candidat socialista frega la majoria absoluta amb sis regidors

El PSC té el vent a favor per tornar a governar a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant després d'una contundent victòria aquest 26-M.  Els socialistes, de nou encapçalats per Alfons Garcia, han fregat la majoria absoluta amb 6 regidors,  el mateix resultat que ja van obtenir l'any 2015. Han aclaparat més del 40% dels vots.

A anys llum de l'hegemonia socialista,  es dibuixa un plenari súper fragmentat amb fins a set partits convidats a la festa, dos més que durant el mandat anterior. La marca postconvergent de Junts és segona força amb 2 regidors, i tota la resta apareixen amb un únic representant: la marca municipal del FIC, ERC, la CUP, Ciutadans i el PP.

L'exdiputat al Parlament Sergi Saladié (CUP), nou regidor a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La nova composició del plenari assenyala com a novetats un retrocés d'Esquerra Republicana i de l'herència postconvergent, que perden un edil cadascú, i l'aparició de la CUP i Ciutadans en un Ajuntament on fins ara no tenien cadira. Especialment notable és el cas de cupaires, ja que el seu regidor serà el geògraf Sergi Saladié, exdiputat al Parlament de Catalunya.

Qualsevol soci de govern serviria a Garcia per  reeditar l'alcaldia, que el 2015 ja va escollir el FIC per apuntalar el govern. Fins i tot sortirien els números per a governar en minoria, donada la impossibilitat d'articular en bloc tota l'oposició per configurar un govern alternatiu —requeriria un acord entre la CUP i el PP, per exemple—. Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, doncs, continuen com un dels grans feus del PSC a la Costa Daurada.

També et pot interessar