Vila-seca en Comú impulsa una campanya per a l'ús responsable del plàstic

L'Ajuntament es compromet a promoure que se serveixi l'aigua en ampolles de vidre i que s'utilitzin gots reutilitzables en esdeveniments públics

El grup municipal de Vila-seca en Comú ha elaborat una moció per aconseguir que des de l'Ajuntament es duguin a terme tota una sèrie d'accions per tal de reduir de manera gradual, fins a la seva eliminació el plàstic d'un únic ús, ja que no és sostenible. Aquesta iniciativa es realitzarà dins del marc de la normativa estatal, que entrarà en vigor l'1 de gener de l'any 2020. 

Vila-seca lliure de plàstics d'un sol ús

La formació municipal, per tal d'aconseguir els objectius marcats, ha proposat la campanya «Vila-seca lliure de plàstics d'un sol ús».  Aquesta iniciativa comptarà amb diverses fases. Per un costat, volen fer una diagnosi i un procés d'informació i divulgació a la població en general. A continuació, es preveu iniciar una nova fase, en la qual es distribuiran diversos cistells als mercats ambulants, bosses reutilitzables als establiments comercials i a les grans superfícies que es vulguin sumar a la campanya. 

A banda d'aquestes mesures,  l'Ajuntament del municipi es comprometrà a impulsar que els bars i restaurants de Vila-seca serveixin l'aigua en ampolles de vidre,  que en actes o esdeveniment públics com concerts o fires s'utilitzin gots de plàstics reutilitzables i que els grans establiments comercials tinguin un sistema propi de retorn d'envasos. 

El grup Vila-seca en Comú ha explicat que el municipi té «uns valors de reciclatge molt bons»  i, a més, asseguren que «s'ha fet una tasca extraordinària en el marc del Pla d'Acció Ambiental de l'Agenda 21». No obstant això, el grup municipal posa en relleu que l'aplicació de la proposta «suposarà fer un pas més en aquest camí». 

Segons les últimes notícies rebudes, es calcula que al fons de la Mediterrània hi ha al voltant d'uns 250.000 milions de petites peces de plàstic i 500 tones addicionals de residus de plàstic flotant. Davant d'aquests fets, les Nacions Unides, en el Dia Mundial del Medi Ambient, va demanar als governs, la indústria, les comunitats i les persones reduir la producció i l'ús excessiu de plàstics d'un únic ús.