Imatge d'un grup visitan l'espai natural de la Séquia Major a Vila-seca.

Tornen les visites guiades a la Séquia Major de Vila-seca

El recorregut a l'espai natural es fa cada cap de setmana amb un guia i és apte per a totes les edats

L'espai natural de la Séquia Major de Vila-seca es tornarà a obrir a les visites aquest mes d'agost. Les visites es fan amb un monitor de l'empresa d'educació ambiental Cel Rogent i  es duen a terme els dissabtes i diumenges, de 18.00 a 20.30 hores.

El recorregut per la Séquia Major, d'uns dos quilòmetres, permet conèixer de prop aquest espai singular, la seva història i el seu valor natural. Durant la visita, d'unes dues hores de durada i apta per a tota la família, es poden identificar diferents espècies animals a través dels seus rastres, petjades, plomes, nius o restes de menjar, així com  observar amb prismàtics alguns dels ocells que habiten en aquest espai protegit.

Un espai singular al litoral tarragoní

L'origen de la Séquia Major és humà, ja que  es va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys que hi havia prop de la platja de la Pineda. Avui, però, és un espai únic a la Costa Daurada, ple de canyissar, prats humits i jonqueres, que es troba protegit pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) des de fa més de 25 anys. 

Les visites en horari de tarda es fan només a l'agost i el setembre. A partir de l'octubre, i fins al mes de febrer, les visites guiades tenen lloc només els diumenges, d'11.00 a 13.30 hores. La resta de l'any, entre març i juliol, l'espai es tanca al públic per tal de preservar el període de nidificació dels ocells que hi habiten.

Per participar en aquesta activitat, cal insciure's prèviament a l'Oficina de Turisme de la Pineda o trucant al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca (977 39 03 62). L'accés principal de la Séquia Major es troba a la plaça de la Cançó Catalana, a la Pineda, i és el punt de trobada per les visites guiades un cop es confirmi la plaça.