Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista panoràmica d'un centre de El Corte Inglés

Sorpresa per l’última notícia sobre l’ERO del Corte Inglés: 4.000 persones més

Han quedat fora del pla els majors de 50 anys i els que tenen contracte eventual o de dies concrets

Més de 4.000 treballadors de El Corte Inglés s'han sumat al pla de sortida voluntària impulsat per l'empresa, un 20% més respecte a la xifra acordada amb els sindicats (3.292 empleats).

Han quedat fora de l'ERO els majors de 50 anys, ja que són els que tenen més dificultats per reincorporar-se al mercat de treball, així com els treballadors que tenen un contracte eventual o de dies concrets, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Els empleats afectats per l'expedient rebran una indemnització de 33 dies per any treballat fins a un màxim de 24 mensualitats, a banda d'una prima en funció de l'antiguitat. A més, el grup ha contractat les empreses LHH i ManpowerGroup per ajudar als treballadors que marxin a trobar una nova feina. 

El Corte Inglés celebra el clima de «consens»

A partir d'ara, l'empresa iniciarà un procés d'anàlisi de les sol·licituds i, posteriorment, tramitarà les baixes voluntàries i gestionarà l'ajustament de la plantilla.



En el comunicat, El Corte Inglés celebra que hagi arribat a un acord «complint els objectius de baixes voluntàries i en el marc de la pau social» i destaca que les negociacions s'han dut a terme en un clima de «consens». Alhora, subratlla la celeritat del procés, que s'ha tancat en poc menys de dos mesos des que es va comunicar als sindicats la retallada de plantilla.

CaixaBank retallarà a Catalunya el 85% dels nous treballadors integrats per la fusió

I a banda d'El Corte Inglés, entre les 15 grans empreses que preveuen macroacomiadaments que deixaran sense feina prop de 30.000 treballadors, hi ha també CaixaBank. L'ERO que planteja afectarà un total de 754 treballadors a Catalunya, una xifra que equival al 85% dels nous empleats procedents de Bankia que es van integrar a les oficines del país després de la fusió.

Segons dades publicades aquest dilluns per CCOO, Lleida és la demarcació que en surt més malparada. A les comarques de Ponent, l'expedient afectarà un total de 38 empleats, gairebé el doble en comparació al nombre de treballadors que van arribar després de la fusió (22). A Girona, CaixaBank retallarà l'equivalent al 95,5% dels nous treballadors del banc, mentre que la retallada a Barcelona equivaldrà al 82% de les últimes incorporacions. Finalment, el percentatge d'afectats a Tarragona és igual al 80% de la plantilla nova. 

CCOO ha publicat aquestes dades el dia anterior a la tercera reunió entre sindicats i CaixaBank per negociar l'ERO a l'entitat. En el mateix comunicat, Comissions Obreres ha volgut subratllar que els treballadors de la banca són un dels col·lectius essencials «oblidats» durant la pandèmia, ja que, després d'atendre les necessitats financeres de la població, van rebre «uns aplaudiments enverinats que amagaven una xifra d'acomiadaments forçosos històrica».



En aquest sentit, el sindicat mostra el seu rebuig a la retallada salarial i a l'ERO plantejat per a l'entitat i aposta per les sortides voluntàries i el manteniment de les condicions de la plantilla.