Imatge d'una classe en una escola amb una nena aixecant la mà

Sanitat anuncia nous canvis en les quarantenes dels grups escolars

USTEC critica la nova mesura i exigeix que no s'apliqui

Novetats en les quarantenes dels grups escolars quan hi hagi casos positius de Covid-19 als centres educatius abans del retorn a les aules després de les vacances de Nadal. En aquest sentit, la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha aprovat un canvi en el protocol i recomana que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de coronavirus o menys de cinc positius.

Segons ha explicat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, els grups escolars només es confinaran si hi ha cinc o més casos positius o una afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior als set dies. La recomanació de la Comissió de Salut Pública té l'objectiu «de garantir la presencialitat».

Cal recordar que, fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, quan es detectava un cas positiu en una classe la resta d'alumnes havia de fer quarantena.

Sanitat justifica la decisió de la Comissió de Salut Pública

El Ministeri de Sanitat ha explicat en un comunicat que «els canvis marcats van dirigits a garantir i fomentar el màxim possible la presencialitat en tots els nivells educatius, reforçant el compliment de les mesures de prevenció. Aquest canvi s'adapta a la situació pandèmica actual, reflecteix també l'important avanç de la vacunació en tots els grups d'edat».

Així mateix, completa el comunicat de Sanitat, s'ha tingut en compte que «els entorns escolars han demostrat al llarg de la pandèmia ser entorns segurs quant a la transmissió del virus».

USTEC crítica la decisió: «És una inconsciència»

Les reaccions a la decisió de la Comissió de Salut Pública no s'han fet esperar i des d'USTEC han posat el crit al cel. En aquest sentit, el sindicat ha criticat el canvi en el protocol i ha exigit que no s'apliqui aquesta mesura. La portaveu nacional d'USTEC, Iolanda Segura, ha indicat que la decisió «és una inconsciència» en ple increment dels contagis arran de la variant òmicron.

Segura ha afegit que «és una mesura a tenir present més endavant, i sempre haurà d'anar acompanyada de cribratges». En aquest sentit, el sindicat demana fer més proves PCR i tests entre l'alumnat i el personal docent.