Pla mitjà del president del PP, Pablo Casado, a la sessió de control al Congrés

Casado esclata contra Sánchez pel català i demana el 155: «Què cony ha de passar?»

El cas de l'escola de Canet de Mar ha marcat la sessió de control al govern espanyol al Congrés

El cas de l'escola de Canet de Mar, obligada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a impartir el 25% de les classes en castellà arran d'una denúncia d'una família, ha centrat aquest dimecres la sessió de control al govern espanyol al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, el Partit Popular i Ciutadans han aprofitat el cas per carregar contra el president Pedro Sánchez.

En una de les sessions parlamentàries més crispades dels darrers temps, el popular Pablo Casado ha amenaçat de denunciar la Generalitat per desobediència i ha demanat, una vegada més, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya per obligar a complir la resolució judicial del TSJC.

El líder del PP ha acusat Sánchez de «deixar abandonat un nen de cinc anys mentre els seus socis separatistes diuen que cal apedregar-lo només perquè els seus pares demanen que es compleixin els seus drets a Canet».

Casado ha acusat el president espanyol de no fer res quan «aquests totalitaris estan atacant un nen». «Que cony ha de passar a Espanya perquè vostè assumeixi alguna responsabilitat?», ha preguntat el líder del PP, que ha estat llargament aplaudit pels seus diputats, que han celebrat l'exabrupte.

«Senyor Casado, quants cafès porta?»

La crispació que ha mostrat Pablo Casado ha fet que Pedro Sánchez, en la seva rèplica, li hagi preguntat «quants cafès porta?». En aquest sentit, el president del govern espanyol ha afegit que el comportament del líder del PP és «un clar exemple» del tarannà crispat de l'oposició «i de la manca de respecte que té a les Corts».

Així mateix, el president del govern ha assenyalat que «és bo per a Espanya recuperar la normalitat democràtica i aquest govern està concentrat en recuperar la situació econòmica, i això implica estabilitat política, normalitat democràtica, tenir legislatura, aprovar els pressupostos i complir amb les obligacions constitucionals».

Per tot això ha emplaçat de nou a Casado «que abandoni el bloqueig i renovi el CGPJ», òrgan que té el seu mandat caducat des de fa més de tres anys.

Arrimadas també aprofita el cas de l'escola de Canet per dir-hi la seva

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha continuat en la línia de Pablo Casado, assegurant que Pedro Sánchez és «còmplice» dels que estan fent «un assetjament infame a un nen de cinc anys». En aquest sentit, ha afegit que «aquesta família està suportant escarnis, assenyalaments i fins i tot amenaces d'apedregar la seva casa, i tot atiat per la Generalitat i per TV3».

Arrimadas ha acusat Sánchez de no fer ni dir res quan «té el feixisme i l'odi davant». La líder del partit taronja ha assenyalat que «la Generalitat ha dit que no complirà», definint el cas de l'escola de Canet de Mar «com a apartheid».

En la seva resposta, Sánchez ha mostrat la «solidaritat» del seu govern «amb el nen i amb els pares de l'escola de Canet». Així mateix, ha retret que des de l'oposició parlin «d'apartheid lingüístic», alhora que ha demanat no polititzar la llengua.