Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta en una terrassa

Madrid relaxarà el toc de queda i els horaris de l'hostaleria a partir de dijous

El govern autonòmic ha comunicat que retardarà una hora el confinament nocturn i el tancament de bars i restaurants

El número 2 de la Conselleria de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha informat aquest divendres que mantindran el toc de queda des de les 22 hores i el tancament dels establiments d'hostaleria fins al dijous de la setmana que ve. Durant la roda de premsa per a informar sobre la situació epidemiològica i assistencial per la Covid-19, al costat de la directora general de Salut Pública, Elena Andradas, Zapatero ha assenyalat que si el pròxim dijous es manté la «tendència descendent», el confinament nocturn es retardarà fins a les 23.00 hores i el tancament de l'hostaleria s'ampliaria fins a les 22.00 hores.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest sentit, Zapatero ha assenyalat que aquesta flexibilització de mesures es tirarà endavant «sempre que la situació epidemiològica i assistencial així ho permeti». El número 2 de la Conselleria de Salut ha afegit que «hi haurà una excepció en el cas de l'hostaleria, així com els cinemes, teatres i espais similars, ja que se'ls permetrà tenir un tancament flexible sempre que es respecti el toc de queda a les 23.00 hores i no podent admetre públic a partir de les 22.00 hores».

Així mateix, als bars i restaurants, també seguirà vigent l'obligatorietat d'utilitzar mascareta de forma continuada a excepció dels moments en què es menja o beu.

El delegat del govern espanyol avisa que no es donen les condicions per relaxar mesures

Davant aquests anuncis, el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, ha advertit a la Comunitat de Madrid que la situació de la pandèmia a la regió encara no és l'adequada per a relaxar les mesures restrictives. Franco ha fet aquestes declaracions després de reunir-se en la seu de la Delegació amb representants d'associacions de veïns per a abordar la problemàtica de les festes clandestines en locals i pisos turístics de la capital.

Preguntat sobre la possibilitat de relaxar les mesures restrictives a la regió, Franco ha rebutjat utilitzar els «temes de la salut» com a «arma llancívola», però ha criticat que els «canvis constants» de les mesures creen una «certa confusió» en la societat. El delegat del govern espanyol a Madrid ha afirmat que les restriccions han de ser «fermes» encara que siguin «doloroses» i s'han de mantenir en el temps a pesar que la situació de la pandèmia millori «conjunturalment».

«No estem en condicions òptimes per a obrir la mà i ser més laxos», ha emfatitzat Franco, que ha demanat «continuar sent molt curosos» i no canviar les mesures d'«un dia per a un altre». Així mateix, ha recordat a la població que ha d'«extremar al màxim les mesures de seguretat».