Imatge de la ministra d'Educació, Pilar Alegría, caminant amb un maletí

Ho acaba d'anunciar el Govern: com serà el curs escolar amb la cinquena onada

La ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha defensat la «presencialitat total» i a «totes les etapes»

Tot i encara estar a una de les zones més altes de la cinquena onada de la pandèmia, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha apostat per la «presencialitat  total» per al curs vinent. Aquesta nova aposta d'Alegría s'ha pogut escoltar en una entrevista que li ha fet la 'Cadena SER' aquest dilluns, 9 d'agost, al matí.

La ministra Alegría ha exposat que durant el curs anterior «més del 99% de les aules es van mantenir obertes cada setmana». Durant l'entrevista ha afegit: «Vull agrair la magnífica feina de la comunitat educativa durant el curs escolar. La situació era més complicada i d'incertesa i vam aconseguir garantir el dret a l'educació i fer-lo en un entorn segur».

Garantir la presencialitat total és la nova aposta d'Educació

Pilar Alegría ha reiterat en tot moment la «importància de garantir la presencialitat de tots els estudiants». Fins i tot ha assegurat: «És la nostra aposta a totes  les  etapes». La titular d'Educació ha demanat a la ciutadania: «Confiança, seguretat i tranquil·litat».

Segons la ministra, la vacunació als menors  d'edat proporciona un «avantatge» aquest curs respecte a l'anterior. Pel que fa a la vacunació del professorat, Alegría ha descartat fer-la obligatòria perquè «la pràctica totalitat» s'està vacunant.

«Tots els estudis i informes ens parlen de la importància de garantir la presencialitat de tots els estudiants», ha argumentat la ministra d'Educació per reafirmar la seva aposta.

El nou protocol per al curs escolar 2021-2022

Alegría ha declarat que el protocol de seguretat que s'implementarà durant el curs escolar 2021-2022 recull les mesures «idònies» per afrontar la situació de pandèmia actual. La ministra ha afirmat que el document ha estat pactat amb les  autoritats  sanitàries i les comunitats  autònomes.

Per tot això, Pilar Algerí ha apostat per mantenir el protocol. Tanmateix, ha matisat: «A finals d'agost em reuniré amb les comunitats per seguir la situació abans de l'inici del curs escolar».

Les ràtios i la llei Celaá

Durant l’entrevista que la ‘Cadena SER', la ministra d'Educació també ha defensat les ràtios a les escoles. També ha assegurat que el govern espanyol ha injectat fons "de forma molt important" perquè les comunitats puguin mantenir les mesures extraordinàries.

Sobre la LOMLOE, coneguda com a 'llei Celaá' per la seva predecessora, Alegría ha defensat la norma. Fins i tot, ha afirmat que és una llei "garantista" amb la qüestió de les llengües vehiculars.