El CBT s'ha imposat a la pista del Castelldefels

El Salou s’imposa al Valls i és el nou líder tot i el triomf del CBT

El Salou decanta el derbi contra el Salou després del descans i suma la tercera victòria. El CBT guanya a Castelldefels però baixa a la segona plaça pel ‘basquet average’

El CBT s'ha imposat a la pista del Castelldefels | JC Borrachero / CBT

El bàsquet del Camp de Tarragona a la Lliga EBA ha obtingut els millors resultats possibles després de dues victòries i una derrota. El derbi entre el Club Bàsquet Salou i el Club Bàsquet Valls impossibilitava que es repetís una tripleta de triomfs però la victòria dels de la Costa Daurada per 82 a 61 ha anat acompanyat de l’alegria d’un Ibersol Club Bàsquet Tarragona que s’ha imposat a la pista del Castelldefels per 62 a 72, fet que permet als tarragonins i els salouencs sumar la tercera victòria consecutiva i mantenir la compartida primera posició que ara ocupa el Salou per només dos punts de diferència en el ‘basquet average’ general: 44 favorable als blaus i 46 per als grocs.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El Salou venç i convenç

El  CB Salou ha sumat un important triomf contra el Valls per 82 a 61, victòria contundent tot i que els homes dirigits per Jesús Muñiz han marxat al descans per sota en el marcador. El primer quart ha estat extremadament equilibrat, arribant al final dels primers deu minuts amb empat (19-19). Ha estat després del descans quan l’encontre semblava desequilibrar-se lleugerament dins de la tònica d’igualtat dominant. El Valls aconseguia anar-se’n al descans dos punts per sobre (35-37), diferència que el Salou ha esmicolat en un tercer quart molt desigual.

Un parcial de 21 a 8 a favor dels de Muñiz ha deixat els d’Oriol Pozo a la vora de la derrota, dinàmica i ensopegada que s’ha confirmat en un darrer quart on els de l’Alt Camp han millorat l’encert de puntuació però patint davant una màquina d’anotar: 26 en deu minuts. Xavi Costa ha estat el jugador més desequilibrant del Salou amb 20 punts, 11 rebots i 30 de valoració, sent un home clau en un triomf que s’ha confirmat per 82 a 61. El vallenc Oriol Besora, amb 15 punts i 12 de valoració, ha estat el més encertat dels de Pozo. Aquesta derrota deixa el Salou amb tres triomfs en tres jornades, liderant la lliga al costat del CBT. El Valls baixa un esglaó després de patir la primera derrota i ara és cinquè.

El CBT guanya però és segon

El CB Tarragona ha estat capaç de mantenir el bon inici de lliga i s’ha imposat per 62 a 72 a la pista del Castelldefels. Els tarragonins, que han caigut a la segona posició de la lliga pel ‘basquet average’ general que domina ara el Salou, han patit un encontre extremadament igualat que no han pogut trencar fins als deu últims minuts tot i que l’inici ha estat força esperançador. Els blaus tancaven el primer quart quatre punts per sobre amb un joc de 19 a 23. El Castelldefels no ha fet un pas enrere i ha reaccionat, tot i que els de Berni Álvarez han aconseguit parar-li els peus. Un 17-15 a favor dels locals deixava un ajustat 36-38 al descans.

La represa ha mantingut la tònica del segon quart, amb un Castelldefels que s’ha imposat per un punt als blaus (16-15) però que seguia per sota en el marcador (52-53). El matx entrava en els deu minuts decisius i tot podia succeir. Els tarragonins han demostrat fermesa i seguretat i quan faltaven cinc minuts per acabar, dominaven per vuit punts (54-62), aconseguint ampliar la diferència a deu amb el 62-72 final que dona la tercera victòria seguida a l’equip de Berni Álvarez per seguir amb l’inici de lliga perfecte. El Sants, dissabte vinent a les 19.00 hores, l’esperada pròxima víctima.