Suárez lamenta una acciód el primer temps

Desfeta del Nàstic contra el Zaragoza per ser carn de Segona B

El Nàstic s’arrossega al camp del Zaragoza on perd per 3 a 0, oferint una de les pitjors imatges de la temporada. La permanència, ja utòpica, se situa a nou punts

El Nàstic, virtualment a Segona B | Daniel Marzo / El Desmarque Zaragoza

Era una final. No matemàtica però sí sentimental. I si el tòpic futbolístic diu que ‘les finals no es juguen, es guanyen’, el Nàstic no ha fet ni una cosa ni l’altra. Els grana han perdut a La Romareda per 3 a 0 i posen un clau més al taüt d’un equip que ja fa olor a Segona Divisió B pels quatre costats. Enrique Martín, tècnic dels tarragonins, advertia divendres passat que l’equip no sortiria a especular al territori aragonès però l’alineació encara s’intenta comprendre entre l’afició nastiquera: Brugui de davanter centre i Djetei, desaparegut durant mesos, avui ha estat titular.

La desfeta, en el primer temps

El Nàstic ha comprat més de mig bitllet del tren que va cap a Segona Divisió B després d’un primer temps lamentable. Només ha aguantat tres minuts amb la porteria a zero, el temps que han tardat els grana en cometre la primera gran errada defensiva. En el primer corner a favor dels locals, un mal rebuig de la defensa visitant ha acabat amb Verdasca, entrant des de darrere, enviant l’esfèric al fons de la xarxa de Bernabé. Djetei, dos minuts després, evitava el 2 a 0 de Linares desviant una rematada de cap del davanter aragonès.

Mikel intenta rematar davant Linares
Els grana han tingut molt poques ocasions de gol | Daniel Marzo / El Desmarque Zaragoza

El Zaragoza seguia apretant un Nàstic que ni despertava ni mostrava cap tipus de reacció. Com tampoc l’ha ofert quan Delmás, entrant des del darrera, engaltava una centrada d’Álvaro Vázquez en el minut 16 per quasi ampliar les diferències en el marcador. Delmás no ho ha aconseguit però sí que ho ha fet Pep Biel en el minut 19. El balear s’ha trobat un passadís en la frontal de l’àrea davant la falta de pressió d’homes com Djetei, Fali o Brugui i ha engaltat un xut que s’ha colat a la base del pal esquerre de Bernabé.

Intent de reacció?

Els de Víctor Fernández eren superior en tots els sentits. Alguns seguidors grana presents a la graderia començaven a desfilar cap a casa amb el 2 a 0 en el marcador. Quan el matx començava a decantar-se perillosament, el Nàstic ha mostrat una breu i fugaç millora. Suárez, aprofitant un xut desviat de Viti, enviava la pilota al pal amb una rematada de cap. Això ha estat el millor de l’equip en tot el partit, ja que després ha arribat el tercer gol local. Una jugada col·lectiva era rematada per Delmás, el lateral dret, en la frontal de l’àrea després d’una jugada individual que remata amb la cama dolenta. Un despropòsit.

I el segon temps, com si no hagués existit. El Zaragoza ha seguit atacant però sense prendre riscos. Han gaudit d’ocasions però la manca d’encert en la punta d’atac ha impedit que la ferida nastiquera hagi estat més sagnant. No profunda, perquè més no ho pot ser. L’equip està enfonsat en la misèria: és el cuer virtual amb 24 punts, té la permanència a nou de distància i només queden 30 punts en joc. Calen 26 dels 30 per arribar als 50. El Nàstic és de Segona B, benvinguts a la crua realitat. Diumenge vinent a les 18.00 hores, el Numancia al Nou Estadi.

Abraham lluita per la possessió de la pilota
Abraham ha arribat tard a rebutjar el primer gol del Zaragoza | Daniel Marzo / El Desmarque Zaragoza

Real Zaragoza

Cristian, Delmás, Guitián, Verdasca, Lasure, James, Eguaras, Biel (Zapater 63’), Soro (Guti 77’), Vázquez i Linares (Pombo 56’)

Bernabé, Djetei, Mikel, Fali, Pipa, Abraham, Viti, Imanol, Thiouné (Kanté 46’), Brugui (Sadik 50’) i Suárez (Cotán 77’)

1-0 / Verdasca (3’)

2-0 / Biel (19’)

3-0 / Delmás (40’)

Per als locals Linares (24’), Soro (50’), Delmás (60’), James (72’) i pels visitants Thiouné (45’), Imanol (51’)

Gorka Sagués Oscoz, del comitè territorial basc

Matx corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat a La Romareda de Saragossa amb la presència de 14.809 espectadors