Jonathan Pereira controla la pilota davant la presió de Marc Carbó

El Nàstic perd al camp del Badalona i segueix sense reaccionar

Els grana perden contra el Badalona en un duel on demostren novament fragilitat defensiva. Dominen en el segon temps i quan més mereixien l’1 a 2, encaixen el 2-1

Jonathan Pereira controla la pilota davant la presió de Marc Carbó | Gimnàstic

És difícilment comprensible. El Nàsticté pressupost, jugadors, projecte i equip humà per un repte i està aconseguint resultats molt per sota de l’esperat i inferiors a allò que realitzen sobre la gespa. Avui, a Badalona, un nou exemple. Els grana han perdut per 2 a 1 un partit que han començat perdent en els primers minuts, que han vist com l’1 a 0 es quedava curt però que, després d’empatar, ha merescut guanyar en un segon temps on només ha concedit una arribada rival en defensa que l’ha condemnat quan més mereixia el triomf.

El present grana perilla i és perillós. L’equip viurà una setmana més en les places de descens a Tercera Divisió i veu com la zona alta ja comença a escapar-se perillosament. La promoció d’ascens ja està a deu punts i el lideratge, a catorze. S’espera una nova setmana moguda a la Budallera, una setmana on el projecte esportiu del primer equip penja d’un fil que cada cop és més feble.

Giner encara un rival abans d'entrar a l'àrea local
Giner encara un rival abans d'entrar a l'àrea local | Gimnàstic

La història de sempre

El partit ha repetit el mateix guió que molts altres: el Nàstic ha encaixat primer i de forma matinera. En aquesta ocasió era Juan Rodríguez qui cometia una clara falta que Kilian, amb l’ajuda d’un impacte desafortunat sobre Pedro Martín en una barrera defensiva molt tova, aconseguia transformar en l’1 a 0 en la primera arribada seriosa dels locals. En la segona, la pilota ha acabat al pal dret d’un Bernabé que ha rebutjat en darrera instància. El Nàstic no havia arribat al minut 10 i ja podia perdre per 2 a 0 contra el Badalona, cuer de la categoria que encara no havia sumat cap triomf davant el seu públic.

Més enllà del gol, ha dolgut especialment la nul·la reacció després d’encaixar. S’ha hagut d’esperar al minut 39 per veure la primera arribada grana i el primer gol. Una centrada de Valentín des de la banda dreta era rematada de cap per un Jonathan Pereira que ha empatat. El més baix de la plantilla, empatant de cap. Veure per creure. La diana feia despertar un Nàstic que ha estat dominador del segon temps amb el joc i les arribades. El mateix Pereira fregava l’1 a 2 en el minut 59 quan enviava l’esfèric llepant el travesser d’Àlex Sánchez, porter badaloní.

Pereira celebra el gol marcat amb Goldar
Pereira celebra el gol marcat amb Goldar | Gimnàstic

Una arribada local, una sentència mortal

El Nàstic seguia intentant el gol del triomf. Els grana tenien la pilota i trobaven més claredat dalt en comparació a la primera meitat. Però quan més mereixien els homes dirigits per Xavi Bartolo la diana de la victòria, el Badalona ha matat. Una penjada a l’àrea que Bonilla no cobreix bé acaba amb un xut a boca de canó que Bernabé rebutja amb el cos, caient l’esfèric a peus d’un Montes que no ha perdonat i ha marcat el 2 a 1. Era el minut 80 i els tarragonins quedaven tocats. S’ha intentat empatar però no s’ha aconseguit, provocant així la cinquena derrota de la lliga per a un equip que seguirà quart per la cua quan, com a mínim, havia de ser quart per dalt.

Caldrà estar pendents dels moviments d’un Consell d’Administració que dilluns donava confiança a Xavi Bartolo però que ja recordava prèviament que els resultats havien d’arribar o la situació podria canviar.

Onze grana a Badalona
Onze grana a Badalona | Gimnàstic

Badalona

Sánchez, Robusté, Pelón (Toni Jou 65’), Moyano, Kilian (Hugo 65’), Valentín, Adri, Carbó, Montes (Malón 82’), Simón i Moreno

Bernabé, Valentín, Perone, Rodríguez, Bonilla, Goldar (Lolo Plá 86’), Petcoff, Giner (Montero 81’), Brugui, Pereira (Ballesteros 73’) i Pedro

1-0 / Kilian (5’)

1-1 / Pereira (39’)

2-1 / Montes (80’)

Per als locals Carbó (17’) i Jou (73’) i per als visitants Rodríguez (4’), Giner (21’), Bonilla (34’) i Goldar (61’)

Álvaro Varón Aceitón, del comitè territorial balear

Matx corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup III de Segona Divisió B