Josep Maria Andreu i Lluís Fàbregas a la llotja del Nou Estadi

Fàbregas: «Si els resultats no venen, l’escenari canvia»

El Nàstic modifica el seu discurs envers l’entrenador tot i que assegura que «la confiança hi és tota però aquesta ha de venir reforçada de resultats»

El Nàstic sembla haver modificat el discurs al voltant del projecte esportiu i de la confiança en l’entrenador Xavi Bartolo. Si fins al moment es garantia la continuïtat del lleidatà, arribant a dir que seria l’amo de la banqueta fins a finals de temporada, la doble derrota contra l’Olot a la lliga i contra el Prat a la Copa Catalunya han modificat lleugerament les comunicacions públiques del Consell d’Administració.

Lluís Fàbregas, director general del Nàstic, variava el discurs el passat diumenge al Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio minuts abans de l’inici de l’encontre davant l’Espanyol B. Qüestionat per la paciència envers el projecte i la permanència de Xavi Bartolo, Fàbregas afirmava que «la paciència ha de venir reforçada amb resultats. Els resultats són els que donen la tranquil·litat i la calma que ara no hi és perquè estem en una posició a la lliga impensable fa uns mesos». El vallenc anava més enllà i destacava que «la confiança hi és tota però aquesta ha de venir reforçada de resultats. Si aquests no venen, doncs l’escenari canvia».

Xavi Bartolo (gespa) contacta amb Abel Mourelo (graderia) mitjançant un auricular sense fils
Xavi Bartolo a la banqueta grana | Joan Alfons López

Missatge per als jugadors

Fàbregas no només mirava cap a la banqueta a l’hora d’analitzar el present grana. El director general creu que el dolent inici com a local ha perjudicat els jugadors: «S’ha fallat sobretot a casa, començant malament perdent els dos primers partits aquí d’una manera clara davant el Llagostera i l’Andorra. Això va crear una certa inseguretat en els jugadors i al no reforçar i treure victòries davant el Cornellà i el Castellón, això no para de posar pressió als jugadors. Creiem que no n’han de tenir, saben on venen, no som un equip de Segona B per estar-hi, hi hem de ser de forma puntual. Ells ens han de treure d’aquesta situació». Toc d’atenció indirecte per a uns futbolistes que no estan reaccionant a un mal moment esportiu i que no aporten el rendiment esperat de la majoria d’ells.

El missatge del club també apunta cap a la direcció esportiva. Primer va ser el president Josep Maria Andreu en la Junta General d’Accionistes de dimarts i després Lluís Fàbregas: «Nosaltres hem fet allò que ens han dit els tècnics, els jugadors escollits estan aquí i són ells els capacitats per sumar punts». El Nàstic no ha començat bé la temporada. Després d’onze jornades de lliga i només dues victòries, només queda espai per l’autocrítica i per començar a treballar per posar-hi remei en el mercat d’hivern que s’aproxima. Reforçar l’equip amb les peces encertades serà clau per analitzar les opcions dels grana de tornar a Segona Divisió aquest 2020.