Un jugador de futbol pressionant el porter rival

El Nàstic guanya el líder Villarreal B i agafa aire

Els grana guanyen després de set partits sense fer-ho i tornen a sumar tres punts davant el seu públic

El Nàstic ha tornat al camí del triomf després d’imposar-se per la mínima (1-0) al Villarreal B, líder de la categoria. Els tarragonins, que acumulaven set encontres sense sumar una victòria, tanquen l’any 2021 a Tarragona guanyant i agafant oxigen. L’equip, necessitat d’alegries, celebrava amb l’afició un triomf més que necessari per injectar calma després d’un mal tram de lliga.

Era una necessitat

Obligació de guanyar, aquesta era l’expressió que definia a la perfecció l’encontre d’aquest migdia. El Nàstic, després de set partits sense guanyar, havia de guanyar sí o sí per acabar l’any al Nou Estadi agafant aire. Les absències en atac per les lesions i la contundència del líder feien preveure un matx lleig i molt difícil per als tarragonins.

Així ha estat després d’un primer temps on ha dominat el joc visitant i les ocasions de gol han estat absents per ambdós bàndols. Carbia  es trobava en solitari en la punta d’atac, sent incapaç de lluitar cap pilota aèria davant el físic d’homes com Íñiguez. L’arribada més clara dels grana es produïa al minut 33 amb una engaltada de Fran que marxava fora.

Pablo, entrar i marcar

S’ha hagut d’esperar fins al segon temps per trobar el forat del Villarreal B. Pablo Fernández, que entrava al camp en el descans per Carbia, aprofitava un llançament de cantonada per marcar. L’alçada del punta grana, clau per anotar quasi sense haver de saltar dins de l’àrea petita.

Era el minut 57 i el Nàstic aconseguia fer el més difícil fins ara: generar una ocasió i marcar-la. L’encontre ha mantingut la tònica d’igualtat amb un filial groguet que ha anat animant-se de cara a la porteria de Manu Garcia. Jackson, dos minuts després d’entrar a la gespa, estavellava la pilota al pal esquerre nastiquer.

Patint amb deu homes

La pressió visitant augmentaria quan Quintanilla, després d’una clara falta sobre Arana, veia la segona targeta groga. Manu Garcia hauria de fer esforços per aturar els constants atacs groguets. Robert  i Fullana  intentaven anotar el 2 a 0 en jugades individuals però el porter visitant Iker es lluïa.

Tot i patir quelcom més de l’esperat, el triomf s’ha quedat a casa. Els grana pugen a l’onzena plaça amb 23 punts, set més que el descens i a només quatre del playoff. La pròxima cita dels de Raül Agné serà dissabte  vinent a les 16.00 hores jugant al camp del Costa Brava, antic UE Llagostera.

Manu, Albarrán, Quintanilla, Aythami, Oriol, Ribelles, Del Campo (Bonilla 89’), Fullana, Jannick (Trilles 81’), Robert (Pol Prats 87’) i Carbia (Pablo 46’)

Villarreal B

Iker, Leal (Jackson 67’), De la Fuente, Del Moral (Collado 89’), Arana, Adriano (Cabrera 67’), Ahn (Forés 67’), Pascual (Iosifov 84’), Esmoris, Iñiguez i Lozano

1-0 / Pablo (57’)

Per als locals Quintanilla (50 i 81’) i Aythami (54’) i per als visitants De La Fuente (37’), Ahn (59’) i Adriano (60’)