Suárez ha marcat el 3 a 3 definitiu

El Nàstic segueix desinhibint-se després del descens i empata davant l’Elche

Els grana remunten parcialment un 0 a 3 amb tres gols en cinc minuts. Els tarragonins, abonats a la bogeria en els dos darrers matxs marcant sis gols i encaixant-ne set

Suárez ha marcat el 3 a 3 definitiu | Gimnàstic

El Nàstic ja està a Segona B però sembla disposat a tornar a la categoria de bronze intentant distreure el personal. Almenys això es pot deduir dels últims dos partits on els tarragonins s’han desinhibit en totes les línies. Avui, després de l’empat (3-3) contra l’Elche, s’ha confirmat. Els homes entrenats per Enrique Martín han vist com la feblesa defensiva d’un equip inèdit i l’encert golejador dels il·licitans en la punta d’atac han acabat provocant un empat després de remuntar parcialment un contundent 0 a 3.

Torres avança l’Elche en una errada de Bernabé

El duel ha tingut molt poca història. Els grana, amb un onze totalment desconegut respecte a l’habitual en les darreres jornades, han saltat a la gespa i han vist com la dinàmica il·licitana s’imposava al rendiment dels tarragonins. Els de Pacheta han saltat a la gespa buscant una diana matinera, gaudint d’arribades amb perill però sense definició. Una manca d’encert que també ha patit el jove Pol Prats, quan enviava al lateral de la xarxa una bona jugada ofensiva per la banda dreta. Les accions individuals de Pol Valentín a la banda dreta portaven de bòlit la defensa valenciana, mentre que Uche al davant i Palanca en el centre del camp agafaven protagonisme en el joc.

El visitant Verdú, en un cop de cap, creava perill en un llançament de cantonada. En una de les accions de Valentín, el gironí ha centrat per a què Uche toqués i arribés l’esfèric a un Pol Prats que ha enviat la pilota al cos d’Èdgar Badia. L’exporter del CF Reus s’ha lluit minuts després rebutjant un cop de cap de Viti en un corner. I en el minut 29 era Uche qui rebia una pilota de Palanca per a què el nigerià engaltés un deficient xut que Badia rebutjava amb les cames. I després de gaudir de les millors ocasions nastiqueres, ha arribat l’acció del primer temps. Un xut molt llunyà de Xavi Torres es colava entre les cames de Bernabé per veure com pujava el 0 a 1 en l’electrònic. El sevillà, conscient de la seva clamorosa errada, ha rebut ràpidament el suport del públic.

Sun ha debutat amb el Nàstic en els darrers minuts del matx
Sun ha debutat amb el Nàstic en els darrers minuts del matx | Gimnàstic

Del 0 a 3 al 3 a 3 en cinc minuts

L’inici del segon temps no ha pogut ser pitjor. Una falta de Salva sobre Javi Flores dins de l’àrea ha acabat amb un penal que ha transformat a la perfecció Castro per fer el 0 a 2 en el minut 48. El visitant Cruz, en dues accions que han estat castigades amb targetes grogues, deixava amb un futbolista menys el seu equip. Tot i la inferioritat, l’Elche ha aconseguit anotar el 0 a 3 en el minut 69 després de quedar-se sol davant Bernabé Barragán. L’encontre semblava sentenciat fins que el Nàstic ha marcat el primer i ha obert la capsa golejadora grana.

Un llançament de cantonada ha acabat amb Uche marcant l’1 a 3 en el minut 78. El Nàstic es posava dins del partit i tenia dotze minuts per intentar aconseguir l’empat però únicament ha necessitat seixanta segons per veure porteria en dues ocasions. Una centrada des de la banda esquerra era rematada per Neider en pròpia porteria. Era el 2 a 3 en el minut 83. Pocs segons després de la represa del joc, Suárez robava la bola a la frontal de l’àrea visitant i superava Èdgar Badia amb un potent xut centrat. La bogeria s’instal·lava a les graderies i els grana, amb un futbolista menys per l’expulsió de Valentín en el minut 90, ha vist com ha pogut encaixar el 3 a 4 o marcar el 4 a 3.

Finalment els grana sumen un punt contra l’Elche, punt que els deixa a la classificació com estaven: 21è, ara amb 32 punts. Cal destacar que en el moment de finalitzar el partit s’ha produït un intercanvi de paraules i gestos poc esportius entre els seguidors del Nàstic situats darrera de la porteria de gol de muntanya amb Èdgar Badia. L’exporter del CF Reus, que ha rebut crítiques durant tot l’encontre, s’ha encarat amb els seguidors i els ha mostrat el tatuatge de la ciutat de Reus que fa poc va realitzar-se. Miguel Palanca i altres jugadors grana s’han encarat amb el barceloní mentre els companys de l’Elche i els membres del cos tècnic retiraven el jugador cap al vestidor enmig de la cridòria. La pròxima cita sobre la gespa, dissabte vinent a les 19.00 hores al camp de l’Alcorcón.

Bernabé, Valentín, Salva, Noguera, Josema (Márquez 63’), Iván López, Viti (Suárez 66’), Palanca, Imanol, Prats (Sun 86')  i Uche

Elche CF

Badia, González, Verdú (Neider 80’), Calvo, Cruz, Torres (Manuel 73’), Josan, Iván Sánchez, Flores, Gil (Borja 63’) i Castro

0-1 / Torres (30’)

0-2 / Castro (48’) penal

0-3 / Josán (69’)

1-3 / Uche (78’)

2-3 / Neider (83’) pròpia porteria

3-3 / Suárez (83’)

Per al local Valentín (86’ i 89’) i per als visitants Juan Cruz (52’ i 59’), Borja (88’), Manuel (90’) i Iván Sánchez (92’)

Targetes vermelles

Per al jugador local Valentín (89’) i per als visitants Juan Cruz (59’) l’entrenador Pacheta (30’)

Álvaro Moreno Aragón, del comitè territorial madrileny

Matx corresponent a la jornada 40 del campionat de lliga de Segona Divisió 2018-2019 amb la presència de 2.042 espectadors