El Salou i el CBT lluitant per la pilota

El Salou s’endú el derbi i s’apropa a la permanència

El CB Salou derrota el líder CBT (89-79) i acarona la permanència a la categoria. El Valls perd a la pista del Mataró (74-68)

El Salou acumula sis victòries en els últims set partits | CB Tarragona

El Club Bàsquet Salou segueix fent història en l’any del seu debut a la Lliga EBA i aquest vespre s’ha imposat per 89 a 79  a l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, encara líder de la categoria. Els tarragonins s’han vist superats pocs minuts després de començar l’encontre i han acabat caient derrotats per, únicament, deu punts de diferència quan al descans les diferències eren quasi del doble.

Segon quart per oblidar

Tot i que l’inici de l’encontre ha estat positiu per a l’equip de Berni Álvarez. arribant-se a situar amb un 7-13 a quatre minuts del final del primer quart, els locals han despertat i finalment han capgirat el marcador a un 22-18 amb un magnífic final de primer joc. Els homes de Jesús Muñiz semblaven tocats per una vareta i la majoria dels llançaments els hi acabaven entrant, tònica que s’ha mantingut en un segon quart on els locals han doblat i doblegat els tarragonins amb un parcial de 32 a 17 que ha deixat un contundent 54-35 en el temps de descans.

Molt bé hauria d’haver fet les coses el CBT si volia tenir opcions reals de guanyar. Tot i que els tarragonins han millorat en un tercer joc que s’han endut per un dur 11 a 23, ha estat una reacció insuficient tenint en compte que els salouencs s’han endut el darrer quart per 24 a 21 i han provocat el resultat final de 89 a 79. El local Jamal Barksdale amb 17 punts ha estat el màxim anotador i Gerard Santiago ha estat el jugador més valorat (26). Per part blava, Ferran Torres ha anotat 21 punts i s’ha acabat enduent l’honor de ser el millor jugador del seu equip. Amb aquesta derrota, el Salou s’aproxima a la permanència virtual mentre que l’Ibersol CBT es queda líder, ara amb només un partit de diferència respecte al segon de la lliga.

Segona ensopegada seguida del Valls

Per la seva banda, el Club Bàsquet no ha pogut guanyar a la pista del Mataró Feimat i ha tornat amb una derrota entre els braços (74-68). Els homes dirigits per Francesc Canals han patit la novena ensopegada de la temporada després d’un duel que s’ha escapat en el tercer quart. Els de l’Alt Camp han anat per davant en el marcador en bona part dels dos primers temps. Al final dels primers deu minuts, el Valls guanyava per 13 a 17, mentre que el segon joc se l’ha endut també l’equip vallenca, en aquesta ocasió per 17 a 18.

No ha estat fins després del descans quan el Valls ha vist com el matx es perdia. Un dolent tercer quart on s’ha caigut per un parcial 25 a 16 ha posat el triomf molt coll amunt. En els darrers 10 minuts d’encontre, els locals han decantat finalment la balança amb un 19-17 parcial que ha acabat provocat en 74-68 definitiu que deixa elVallsen la desena plaça amb un balanç de sis victòries i nou derrotes. James Edwards, amb divuit punts, ha estat el màxim anotador i també el jugador més valorat del seu equip (24).