El CBT ha sumat la 17a victòria de la temporada

El CBT s’endú el derbi a Valls i el Salou guanya i se salva matemàticament

L’Ibersol CBT guanya a la pista del Valls (52-69) i seguirà líder una setmana més. El Salou s’imposa a Martorell per la mínima (69-70) i ja està salvat

L'Ibersol CBT seguirà líder | CBT

Els tres representants del Camp de Tarragona de la Lliga EBA ja han competit i s’ha assolit el màxim nombre de victòries possibles (dues) tenint en compte que ha existit un derbi territorial entre l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona i el Club Bàsquet Valls, encontre que s’ha endut el bloc tarragoní per 52 a 69. L’altre tarragoní, el Club Bàsquet Salou, ha guanyat per 69 a 70 a la pista del Club Bàsquet Martorell i aconsegueix així la permanència matemàtica a la categoria quan falten cinc jornades per al final del torneig.

El CBT domina el darrer derbi

L’Ibersol CBT s’ha endut el darrer derbi de la campanya dins del seu calendari després d’imposar-se per 52 a 69 a la pista del Valls. Els tarragonins han aconseguit decantar l’encontre en el primer quart, on han esclafat el seu rival després d’uns primers deu minuts on ha vençut per 8 a 19. Els onze punts per sobre en el marcador han estat un avantatge suficient que han pogut gestionar al llarg dels següents 30 minuts. El Valls ha despertat amb un segon quart que s’ha endut per la mínima (18-17), però els deu punts amunt del CBT seguien pesant. Tot i que els homes dirigits per Jordi Balaguer han intentat millorar després del descans, els de Berni Álvarez han guanyat el tercer joc per 17 a 19 i s’han imposat amb claredat en els darrers deu minuts per un 9 a 14 que ha fet pujar el 52 a 69 definitiu.

El cebetista Ferran Torres, amb quinze punts, ha estat el jugador més anotador dels blaus  mentre que Dani Tugores ha estat el més valorat amb 21 de puntuació. Per part vallenca, James Edwards i Josep Solé han anotat deu punts cada un. Aquest triomf permet el CBT defensar la primera posició després d’aconseguir la 17a victòria de la temporada. A l’espera del partit entre el Quart i l’Igualada, els tarragonins són líders en solitari. Pel que fa al Valls, els de l’Alt Camp es queden en la desena posició  amb vuit victòries i tretze derrotes, tres més que la zona de playoff de descens.

El Salou, salvat al 100%

Ja és una realitat matemàtica: el Club BàsquetSalou seguirà una temporada més a la Lliga EBA. El conjunt entrenat per Jesús Muñiz ha aconseguit salvar-se del descens després d’imposar-se per la mínima a la pista del Martorell (69-70). Els de la Costa Daurada depenien d’ells mateixos i sabien que guanyant a Barcelona, la permanència seria una realitat tangible i no virtual, com fins ara. La gana dels salouencs s’ha vist des del primer minut de l’encontre. El 11 a 20 del final del primer quart  és un bon exemple. Tot i que han buscat mantenir el nivell, el Martorell ha reaccionat al vendaval visitant i ha aconseguit capgirar el marcador amb el pas dels minuts. S’ha quedat a prop de fer-ho abans del descans amb un 25-17 a favor dels locals en segon quart. Finalment ho ha aconseguit en el tercer joc, on s’ha imposat per 19 a 14, deixant un 55-51 en l’electrònic.

Els de Jesús Muñiz no han abaixat els braços i han trobat el premi desitjat en els darrers deu minuts de partit. I si hi ha hagut algun nom que ha destacat sobre la resta, aquest és el de Marc Morales. El jugador dels salouencs ha anotat un triple a 38 segons del final que ha situat el conjunt groc per davant en el marcador (66-67) en un moment crucial. I quan els locals han tornat a posar-se per davant, a divuit segons del xiulet final ha tornat a encertar de tres, deixant el triomf final per 69 a 70. Morales, amb divuit punts, ha estat el jugador més anotador del matx. Aquest triomf situa el Salou en la cinquena plaça amb dotze triomfs i encara que perdés els darrers cinc partits i els rivals de la zona baixa ho guanyessin tot, els salouencs no descendirien ni jugarien el playoff de la permanència.