El Mare Nostrum Cup 2020 i el Mundialito de Cambrils, cancel·lats pel coronavirus

Els dos tornejos que arrosseguen més visitants per Setmana Santa, més de 15.000, anuncien que no hi haurà edició 2020

Era qüestió de temps i avui s’ha anunciat. El Mare Nostrum Cup 2020 i el Mundialito  de Cambrils no se celebraran aquesta Setmana Santa. El degoteig de cancel·lacions d'esdeveniments esportius que va començar la setmana passada per la crisi del coronavirus, s'ha cobrat aquest dilluns 16 de març dos víctimes més. Es tracta dels dos tornejos  més importants que se celebren al territori per aquestes dates i que l'any passat van portar més de 15.000 persones a la Costa Daurada. La seva cancel·lació, que se suma a l'ajornament 'sine die' de l'obertura de PortAventura, suposa un cop duríssim per a un sector turístic que diposita en el turisme esportiu  bona part de l'ocupació d'aquestes vacances i que encara espera per fer una valoració dels danys.

Pel que fa al Mare Nostrum Cup, un dels tornejos poliesportius més grans del Camp de Tarragona i amb representació mundial, estava previst per disputar-se entre el  9 i el 12 d’abril,  però ha quedat suspès per l’avanç del coronavirus que està afectant totes les competicions esportives independentment del seu nivell. Des de l’organització es vol deixar clar que la cancel·lació es produeix amb l’objectiu de «vetllar per la salut de tots els participants, acompanyants, treballadors, tècnics, àrbitres, etc».

Adéu al Mare Nostrum Cup, amb un impacte econòmic al territori de 4 milions d'euros

Aquesta és la primera cancel·lació en els 20 anys de vida i arriba poc abans de l’estrena, quan tota la feina dels darrers mesos estava ja consolidada. L’edició del 2020, la vintena, era la que havia rebut més inscripcions d’equips i participants, superant els 600 equips de futbol, bàsquet i futbol sala que van participar ara fa un any i que van generar un impacte econòmic d’uns 4.000.000 euros i la generació de 240 llocs de treball.

Albert Viñas, CEO i fundador de l’esdeveniment, deixa constància en l’escrit que comunica la cancel·lació que «en el termini d’uns dies, al llarg d’aquesta setmana, farem arribar als responsables de cada club la informació de les diferents possibilitats que estem estudiant per tal de resoldre aquesta cancel·lació de la millor manera possible». Aprofiten el comunicat per donar un missatge de suport «a les famílies que ho estan passant malament en aquests moments». D’aquesta manera, es dona per finalitzat un Mare Nostrum Cup que no ha tingut ni la possibilitat de començar.

La 27a edició del Mundialito es jugarà a Cambrils del 27 de març al 4 d'abril de 2021

Pel que fa al Mundialito, radicat als camps de futbol municipal de Cambrils, l'organització ha anunciat que l'edició número 27 no es farà aquesta Setmana Santa i que passa al 2021, del 27 de març al 4 d'abril. Ricardo Godoy, el seu fundador, ha emès un comunicat on anuncia la cancel·lació de l'edició del 2020 «amb profunda tristesa, però sense eludir l'alt nivell de responsabilitat». «Al llarg de 27 edicions consecutives, hem hagut d'afrontar moltes situacions difícils, però mai com aquesta», expressa el responsable d'un torneig que comptava amb més de 7.000 jugadors i jugadores de futbol base de tot el món inscrits.

  

D'altra banda, Godoy es mostra molt crític amb la gestió  del coronavirus per part de les autoritats i denunciar que «hem vist com tot Europa tota ha malgastat una gran oportunitat d'instrumentar els mecanismes pertinents per a frenar aquesta corba de contagis  i ha demostrat incapacitat de prendre decisions globals i molt més eficaces».