salou

Salou acull un gran torneig de futbol platja amb les millors seleccions d'Europa

La competició, entre el 9 i el 12 de maig | Tres futbolistes de Torredembarra formen part de la selecció espanyola

El millor futbol platja d'Europa fa aturada a Salou entre aquest dijous, 9 de maig, i el pròxim diumenge 12 per disputar un dels tornejos més importants del calendari per a seleccions nacionals. El complex esportiu FutbolSalou acull durant quatre dies la competició, que mesurarà les forces de més d'una vintena de seleccions europees: setze en categoria masculina i cinc de femenines. En el cas del campionat masculí, els quatre millors classificats obtindran la classificació per als primers Jocs Mundials de la Sorra de l'octubre a San Diego (Califòrnia), una espècie de Jocs Olímpics per a esports de platja.

L'accés als partits és gratuït,  i equips nacionals potents com Espanya, Alemanya, Suïssa, França o Itàlia són els favorits a la victòria. El format és d'eliminatòria, és a dir, que tots aquells que perdin un duel queden automàticament fora de la lluita per la victòria. I, amb això, fora també de la lluita per la classificació a la gran trobada esportiva de San Diego. En el cas de la selecció espanyola, tres dels futbolistes convocats són del territori,  de Torredembarra. Un d'ells és Llorenç Gómez, el millor futbolista del món sobre la sorra.

Tres jugadors de Torredembarra, protagonistes a la Copa d'Europa de Salou de futbol platja

Gómez, un dels grans noms propis de l'esport tarragoní en l'actualitat, compartirà experiència —és habitual— amb els torrencs Adri Frutos i Eduard Suárez amb l'objectiu d'endur-se aquest campionat classificatori. És la primera vegada que Salou és escenari d'un esdeveniment d'aquesta categoria, que sí que havia fet aturada a Torredembarra uns estius enrere, encara amb més intensitat, a la platja de la Paella.

La Costa Daurada inicia, doncs, un cap de setmana llarg d'activitat esportiva de primer nivell amb l'arribada dels millors futbolistes de platja del continent.  L'objectiu, de nou, és posicionar el territori com una destinació de primera categoria també en el camp del turisme esportiu.

També et pot interessar